Gândacul care ține în loc autostrada Pitești-Sibiu va fi strămutat

sursa: Wikimedia Commons / Siga

România a propus Comisiei Europene mutarea speciei de gândac Morimus Funereus de pe traseul viitoarei autostrăzi Piteşti-Sibiu cu ajutorul feromonilor, metodă folosită cu succes şi în alte ţări care au întâmpinat probleme similare, a declarat, miercuri, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş.

„O delegaţie a ministerului discută cu reprezentanţii Comisiei Europene pentru a le prezenta soluţiile pe care le propunem vizavi de scrisoarea de clarificări. Sper să se întoarcă cu veşti bune, pentru a continua procesul de evaluare şi închidere a finanţării pentru autostrada Sibiu-Piteşti”, a spus Boloş, la Digi 24, citat de Agerpres.

Ministrul a subliniat că aceasta este o soluţie practică, folosită deja şi în alte ţări.

„Sunt şi alte state care au întâmpinat astfel de probleme şi a adoptat astfel de soluţii, pentru eliminarea unui impediment minor pentru o problemă majoră, respectiv proiectul de investiţii pe care îl avem. Germania a avut un hamster şi un gândac, de asemenea, pentru gara din Stuttgart şi a trebuit să gândească soluţii cum să protejeze aceste specii” a precizat Boloș.

Pe traseul autostrăzii cerute insistent de ani de zile de Dacia-Renault sunt 11 situri Natura2000, a mai precizat ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here