Gaza: Hamas a anunţat că a executat cinci palestinieni dintre care doi pentru colaborare cu Israelul

Sursa: Pixabay

Mişcarea islamistă armată Hamas, aflată la putere în Fâşia Gaza, a anunţat duminică că a executat cinci palestinieni, dintre care doi pentru „colaborare” cu Israelul, scrie AFP, preluată de News.ro.

„Duminică dimineaţă, pedeapsa cu moartea a fost executată contra a doi condamnaţi pentru colaborare cu ocupaţia (nume dat de această mişcare Israelului, n.r) şi alţi trei pentru condamnări penale”, a anunţat într-un comunicat Hamas, afirmând că aceşti condamnaţi „au obţinut în prealabil dreptul lor de a se apăra” în faţa justiţiei locale.

Ministrul de Interne din Fâşia Gaza, teritoriu palestinian cu 2,3 milioane de locuitori sub control Hamas din 2007, a furnizat datele de naştere şi detalii despre fiecare dintre cazuri, dar nu i-a identificat pe cei cinci palestinieni executaţi.

Două persoane executate pentru „colaborare” cu Israel sunt doi bărbaţi, născuţi în 1968 şi 1978.

Cel mai în vârstă dintre cei doi, un locuitor din Khan Yunis (sud) a fost condamnat de justiţia locală pentru că a furnizat Israelului din 1991 „informaţii despre membrii rezistenţei, reşedinţele lor” şi „locurile de producţie şi lansare a rachetelor”, a indicat Hamas.

Al doilea a fost condamnat pentru că a furnizat Israelului din 2001 „informaţii” care „au dus la ţintirea şi moartea cetăţenilor” de către forţele israeliene, a continuat Hamas, fără a numi oamenii care ar fi fost omorâţi din cauza acestui fapt.

Celelalte trei persoane executate aveau condamnări anterioare pentru crimă, a declarat Ministerul de Interne al Hamas într-un comunicat.

VIDEO ANTOLOGIC | Întâlnire caricaturală a lui Putin cu poporul, în Kaliningrad / Bonus: cum proceda Gorbaciov

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here