Generalul Ben Hodges: Desfășurarea trupelor ruse în Donbas este doar o diversiune. Kremlinul pregătește de fapt ocuparea țărmurilor Mării Negre

Concentrarea trupelor rusești la granița ucraineană este un semnal foarte alarmant. Cu toate acestea, operațiunea rusă poate fi folosită doar ca o operațiune de distragere, a spus fostul comandant al Armatei Statelor Unite ale Americii Europa, generalul locotenent Ben Hodges, într-un interviu pentru  Espresso TV .

El a atras atenția asupra faptului că transferul de echipamente și soldați militari ruși este însoțit de un flux de dezinformare de la Kremlin.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe rus, pe care îl numim între noi „Moscova Masha”, spune că escaladarea a fost cauzată de acumularea forțelor armate NATO și ucrainene în regiune. În realitate, este adevărat opusul. Și asta este problema„, a spus generalul.

Hodges crede că nu există amenințarea cu invazia rusă în Donbas. Potrivit acestuia, Moscova are și alte obiective, care nu sunt mai puțin sângeroase.

Rușii nu au nevoie de un atac decisiv asupra Donbasului acum. Donbasul este necesar pentru a continua destabilizarea în regiune și pentru a inhiba integrarea Ucrainei cu Occidentul. Scopul Federației Ruse este menținerea stării de haos în regiune”, a spus Hodges.

În opinia sa, sudul Ucrainei este o prioritate mai mare pentru Rusia. Moscova, potrivit generalului, intenționează să întrerupă accesul Ucrainei la Marea Neagră.

Kremlinul este interesat să stabilească un control deplin asupra coastei Mării Negre, inclusiv Mariupol, Odessa și Berdyansk. Toată această mișcare a forțelor rusești este cel mai probabil o manevră diversionistă, pentru a lovi și captura canalul de apă care leagă Crimeea de râul Nipru. Și apoi, va deveni o trambulină pentru capturarea în continuare a coastei Mării Negre„, a spus generalul SUA.

El a precizat că Moscova ar putea folosi scenariul georgian pentru noua agresiune. Kremlinul va recurge la o provocare care îi va permite să acuze Ucraina de agresiune și să-i ofere un pretext pentru atac.

Trebuie să fim într-o stare de pregătire maximă pentru luptă„, a spus Hodges.

2 COMENTARII

  1. ba cretinilor rusia are iesire la marea neagra !!!..ce sa cucereasca ??..ce-i al lor??..puneti mana pe carte si cititi..dupa mintea vostra de cretini o sa spunti maine ca si turcii vor ocupa tarmurile marii negre!!!..stati dracului in banca voastra ,nici dracul nu va iau cei 244 km de frontiera marina!!!…un limbric de litoral..
    in loc sa relatati din realizarile marete ale guvenului meu condus de catre niste zombii ,pe voi va manaca in cur de ce fac rusii !!..nu vine nici dracul la romania …nu vedeti ca pleaca lumea pe capete din tara de bine ce-o duc !!!..

    • boule, Rusia vrea sa ia segmentul Ucrainei de Mare Neagra, boule, unde e Odessa – cel ma mare port, candva al 3-lea oras ca importanta din Imperiul Rus, boule. De ce? Sa nu vina altii acolo, ca Marea Neagra sa fie lac rusesc, bouleanule. Tampitule. Iseirea la mare nu inseamna doar plaje.

      ..dar daca esti doar un troll, atunci – frumooos, frumos, ai scris o tampenie care m-a scos din sarite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here