12 persoane izolate la Nereju au fost salvate cu ajutorul unei tiroliene

Toate cele 12 persoane care au rămas izolate de vineri seara pe o insulă, într-o zonă forestieră de la Nereju, au fost salvate de echipele de intervenţie cu ajutorul unui sistem de tiroliană, a informat, sâmbătă, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Misiunea complexă de salvare a celor 12 persoane izolate, surprinse de creşterea râului Zăbala din judeţul Vrancea, s-a finalizat cu succes, intervenţia bazându-se pe o coordonare integrată eficientă a mai multor efective de intervenţie în situaţii de urgenţă. Date fiind condiţiile periculoase din zonă reprezentate de precipitaţii continue, debit crescut şi resturi de materiale aduse de ape care puteau pune în pericol atât viaţa salvatorilor, cât şi a persoanelor izolate, misiunea de salvare s-a putut realiza doar prin sistem de tiroliană„, a precizat IGSU.

Potrivit sursei citate, evacuarea persoanelor izolate cu ajutorul bărcilor sau elicopterelor aflate în dotare nu putea fi realizată din pricina condiţiilor meteorologice nefavorabile şi a zonei muntoase greu accesibile cu vizibilitate redusă.

Printre persoanele salvate se numără trei femei, două de 60 de ani şi una de 44 de ani, şi doi tineri de 16 şi 18 ani, potrivit Agerpres.

La intervenţie au participat, alături de pompierii militari, pompierii voluntari, salvamontişti şi jandarmi din judeţul Vrancea şi două echipe de salvatori montani din Covasna şi Bacău.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here