George Simion (AUR): Haideți să punem capăt celui de-al doilea mandat al lui Iohannis. Să fie suspendat!

Copreședintele AUR, George Simion, a susținut luni seară la Antena3 că ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a împrumutat România cu „un miliard pe minut”.
„Cîțu s-a împrumat cu un miliard pe minut. Haideți să punem capăt celui de-al doilea mandat al lui Iohannis. Să fie suspendat!”, a declarat Simion în studioul lui Mihai Gâdea.

Simion a participat la emisiune, alături de Gabriela Firea și de Mirel Curea, în condițiile în care duminică le-a cerut simpatizanților AUR să închidă „televiziunile mincinoase”.

Ziarul Financiar a anunțat, la sfârșitul lunii noiembrie, că suma totală împrumutată de pe plan extern de Romania în anul 2020 a fost total 11,6 mld. euro . Florin Cîțu este ministru al Finanțelor de peste un an. Într-un an sunt 525.600 de minute.

George Simion a declarat, luni, după consultările de la Palatul Cotroceni, că a prezentat o propunere de prim-ministru – Călin Georgescu.

„Propunerea AUR pentru postul de prim-ministru, văzând că partidele de pe locul unu, doi și trei nu au venit cu nume convingătoare, am hotărât noi să propunem țării un nume de prim-ministru, domnul Călin Georgescu. Aș vrea să mă adresez alegătorilor PSD – dacă sunt mulțumiți de propunerea pe care PSD a făcut-o și să facă o comparație între Alexandru Rafila, cel care a fost de acord cu închiderea noastră în case și cu măsuri abuzive împotriva bătrânilor noștri, să-l compare pe Alexandru Rafila cu Călin Georgescu”, a afirmat Simion.

El a adăugat că Georgescu este recomandat pentru această funcție de experiența internațională, iar cele trei elemente pe care AUR le cere de la conducătorii țării sunt „să fie patrioți, iubitori de neam, să fie cinstiți, integri și să fie buni profesioniști”.

Întrebat dacă s-a întâlnit cu social-democrații, George Simion a precizat că a discutat cu liderii PSD și ai PNL, însă AUR nu va participa la nicio coaliție de guvernare.

„Cu Marcel Ciolacu am discutat la telefon, la fel cum am discutat și cu liderii PNL. Se pare că toți au amnezie. Cu liderii celor două partide importante, care au luat 29% și 25%. Noi vom dialoga și vom fi deschiși la orice propunere care este în interesul națiunii române, dar, repet, nu vom lua parte la nicio coaliție de guvernare politică”, a spus Simion.

El a adăugat că dialoghează „cu toată lumea” pe chestiuni legate de viitorul Parlament.

„Înainte de a se forma Guvernul, trebuie să se formeze Parlamentul, conducerea celor două Camere și priorități legislative. Am înțeles că anumite partide deja și-au stabilit o prioritate legislativă, digitalizarea, cu care noi suntem de acord”, a precizat liderul AUR.

Simion a adăugat că i-a dat cadou președintelui Iohannis o hartă a României Mari.

„I-am înmânat președintelui Iohannis o hartă a României Mari, a României întregi de la Nistru până la Tisa, așa cum ne-a lăsat-o Mihai Eminescu, o hartă a vegetației din timpul României Mari, care era foarte verde, aveam foarte multe păduri și am tras un semnal de alarmă legat de pădurile României”, a menționat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here