George Simion, la un pas să se bată cu Șerban Nicolae, la Parlament

Liderul AUR, George Simion, a intrat în conflict cu senatorul Șerban Nicolae, în 2008, în Parlamentul României. Motivul: Simion, care avea atunci 22 de ani, i-a spus lui Nicolae că este „lacheu al lui Ion Iliescu”, „comunist” și „apărătorul lui tătuca și al securiștilor”.

Pe 15 octombrie 2008, Parlamentul a dezbătut un proiect de lege inițat de Șerban Nicolae, prin care foștii nomenclaturiști PCR, secretarii de partid, urmau să fie exceptați de prevederile legii CNSAS. Simion, aflat într-un balcon din plen, a strigat „Băi, comunistule!” către Șerban Nicolae.

Enervat, Nicolae a ieșit pe hol, unde l-a așteptat pe George Simion.

”Ești un lacheu al lui Ion Iliescu, mă!”, i-a spus Simion, după ce s-a întâlnit cu Șerban Nicolae. ”Ești aici datorită mie, mă!”, a completat el.

„Datorită mie, mă?!!”, l-a întrebat, nervos, senatorul PSD, revoltat și uimit de apelativele lui Simion. ”Vorbește frumos, mă, prietene! Vorbește cu maică-ta așa, care te învață să vorbești cu «mă»”, i-a cerut Nicolae.

„Ne mai întâlnim noi!”, l-a avertizat Șerban Nicolae.

Șerban Nicolae l-a numit apoi pe George Simion ”imberb fără minte prea multă, care nici nu știe ce este un comunist” cu care “probabil părinții lui se jenează”.

George Simion a spus atunci presei că este reprezentant al organizației „Noii Golani”, precizând că a fost invitat în Senat de către senatorul UDMR Peter Eckstein Kovacs. Acesta din urmă a recunoscut că el i-a invitat pe toți cei care au asistat la dezbaterile legii CNSAS.

Iată însă că, între timp, Simion și-a schimbat atitudinea față de UDMR.

UDMR nu își are locul în Parlamentul României. Respectăm comunitatea maghiarilor din România și avem candidați etnici maghiari în AUR care intră în Legislativ. AUR se opune, însă, constituirii și funcționării formațiunilor politice pe criterii etnice, iar în acest sens va demara o campanie națională pentru modificarea Constituției în sensul interzicerii formațiunilor politice pe criterii etnice”, a declarat George Simion, luni, după alegerile parlamentare din 6 decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here