Gerard Pique vrea o reformă în fotbal, după ce a văzut cum a fost eliminată Spania de la EURO 2020. Spania a fost eliminată de la EURO 2020, după 1-1 (2-4 d.l.d) contra Italiei, în semifinalele competiției. Partida s-a disputat la Londra, pe Wembley.

Federico Chiesa (60′) și Alvaro Morata (80′) au marcat cele două goluri din timpul regulamentar, iar în prelungiri s-a menținut egalitatea. La loviturile de departajare, din tabăra spaniolilor au ratat Olmo și Morata, iar unicul jucător al Italiei care nu a înscris a fost Locatelli, astfel că ibericii au părăsit competiția.

Gerard Pique (34 de ani), fundașul Barcelonei, retras din naționala Spaniei, a văzut meciul la televizor și a propus o reformă în privința regulamentului de la loviturile de departajare, notează digisport.ro.

În loc de formatul actual, cu câte un penalty executat de fiecare echipă, pe rând, Pique își dorește să fie aplicat sistemul ABBAABBAAB, asemănător cu cel din tenis, folosit la tie-break-uri. În acest mod, echipa care execută prima nu va mai fi mereu la conducere, dacă adversarii nu ratează.

„Statistica spune că echipa care execută prima la loviturile de departajare are șanse mai mari să câștige, iar la un turneu de acest fel nu este corect să pleci cu un dezavantaj.

Cred că cel mai bun format ar fi ABBAABBAAB. În acest fel, echipele, dacă nu ratează, sunt la conducere pe rând. Din punct de vedere emoțional, contează foarte mult dacă ești în avantaj sau în dezavantaj”, a scris Pique, pe Twitter.

Propunerea nu este una nouă în lumea fotbalului. FIFA chiar a testat acest sistem la Campionatul Mondial U20 din 2017, dar s-a decis menținerea actualului regulament, scrie As.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here