Germania îşi va intensifica vigilenţa asupra protecţiei infrastructurii critice după presupusele ”acte de sabotaj” care au vizat Nord Stream 1 şi 2

Germania îşi va intensifica vigilenţa asupra protecţiei infrastructurii sale critice după presupusele ”acte de sabotaj” care au vizat gazoductele Nord Stream 1 şi 2, a declarat, miercuri, ministrul german de Interne, Nancy Faeser, relatează AFP, citată de News.ro.

”Trebuie să ne pregătim pentru scenarii care erau de neconceput până de curând. Acest lucru necesită autorităţi de securitate puternice, cu mijloacele şi abilităţile necesare”, a declarat Nancy Faeser într-un comunicat.

”Protecţia infrastructurilor noastre critice”, care acoperă în special producţia de energie electrică, transportul de gaze şi materii prime sau distribuţie, ”are cea mai mare prioritate”, a adăugat ea.

De asemenea, pentru ministrul Apărării Christine Lambrecht, ”presupusele acte de sabotare a conductelor din Marea Baltică” arată ”modul în care infrastructurile noastre critice sunt vulnerabile şi trebuie protejate, inclusiv sub apă”.

Poliţia Federală patrulează 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână în Marea Nordului şi Marea Baltică.

”În regiunile de frontieră, regiunile sunt responsabile de prevenirea riscurilor”, a detaliat Nancy Faeser.

Scurgerile de gaze, care au fost precedate de explozii cu origini încă necunoscute, nu au însă niciun impact asupra aprovizionării către Europa: cele două gazoducte nu erau puse în funcţiune din cauza războiului din Ucraina.

Deşi funcţionarea conductei Nord Stream 2 a fost blocată de Guvernul german în februarie, chiar izbucnirea războiului, Berloinul a primit mulţi ani gaz prin Nord Stream 1, înainte ca Rusia să închidă robinetul la începutul războiului.

Principala economie a Europei, care era dependentă în proporţie de 55% de gazul rusesc înainte de război, trebuie acum să se aprovizioneze din altă parte, plătind preţuri mult mai mari, ceea ameninţă serios economia naţională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here