Cercetătorii germani au anunțat joi că au dezvoltat primul test pentru diagnosticarea unui nou tip de coronavirus, un agent patogen considerat responsabil pentru o epidemie de pneumonie, care a dus la moartea unei persoane în China, potrivit Associated Press, anunță Mediafax.

Până acum, în orașul chinez Wuhan au fost confirmate 41 de cazuri de pneumonie ca urmare a infecției cu un nou coronavirus. Unul dintre pacienți a decedat ca urmare a bolii.

De asemenea, cazuri de îmbolnăvire cu același virus au apărut în Japonia și Thailanda.

Doctorul Christian Drosten, direcotrul Institutului de Virusologie din cadrul spitalului Charitet din Berlin, a declarat că testul dezvoltat de echipa sa va permite laboratoarelor să diagnosticheze în mod fiabil noul tip de coronavirus ”intr-o foarte scurtă perioadă de timp”.

Testul va fi aprobat de Organizația Mondială a Sănătății, iar laboratoarele vor putea comanda de la echipa din Germania o moleculă pentru a compara mostrele prelevate de la pacienții depistați pozitiv, a declarat acesta.

Deja am început să primim comenzi și vom începe să comercializăm molecula”, a precizat Drosten pentru The Associated Press.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat că noul coronavirus din China s-ar putea răspândi la nivel mondial și a îndemnat spitalele din întreaga lume să se pregătească pentru acest scenariu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here