Europarlamentarul PSD Carmen Avram susține că românii care au plecat la muncă în Germania sunt tratați drept „sclavi”. Avram a primit numeroase reacții foarte critice pentru aceste afirmații.

„A fi sărac nu e egal cu a fi sclav!! Înregistrările de mai jos va arată cum sunt tratați cetățenii români, plecați din țară – cu aprobarea guvernului!! – că să muncească pe plantațiile de sparanghel din Germania. Cu ore extenuante de muncă – fiind scoși pe câmp inclusiv noaptea – cu plăti abuzive la kilogram, cu o cazare inumană – 3 băi la niște zeci de oameni – cu urlete, demiteri pe bandă rulantă și amenințări la adresa lor, cu comisioane ilegale pentru anumite firme de recrutare din țară, românii trăiesc că suboamenii. Cum ministrul Muncii pare că a dispărut, românii strigă zadarnic după ajutor și spun că se simt vânduți”, a scris Avram pe Facebook.

Europarlamentarul PSD a primit mii de comentarii critice. Iată câteva dintre cele mai apreciate:

Eu muncesc de 25 de ani în fundul pământului la aproape 1000 metri adâncime și nu mă mai plâng. Veniți în mînă dacă într-adevăr vreți să vedeți condițîi grele.

Ce tot atâta zarvă! E ceva corect! Nimeni nu a fost obligat să plece! Nu e de vină nimeni! Neamțu a cerut,guvernul a aprobat și oamenii au fost de-acord ! Nu le convine, acasă și la muncă unde se pricep!

Doamna mea, dragă, cu tot respectul pe care vi l port, dar, acești oameni, nu au plecat sub presiunea unei arme și chiar, se pare, din spusele lor, că nu ar fi nici pt prima dată!

Jurnalistul Mircea Marian aduce aminte că Avram incaseasa un salariu de 7.000 de euro „datorită infractorului Dragnea”.

„De la înălțimea salariului ei de 7.000 de euro/ luna (pe care-l primește datorită infractorului Dragnea), doamna europarlamentar PSD Carmen Avram îi face ‘sclavi’ pe niște oameni liberi care au evadat de pe moșiile latifundiarilor pesedizati și au plecat în străînătate că să aducă bani acasă, pentru familiile lor. M-am săturat de porcăria asta propagandistică cu ‘sclavii lui Merkel’.

Acești cetățeni români erau sclavi, dar pe moșiile latifundiarilor din România. Hălci întregi din țară sunt controlate de aceste personaje – care câștigă sume uriașe doar din subvenții generoase, de aceea PSD s-a opus cu disperare plafonarii lor – și oamenii locului sunt la milă lor, exploatați la sânge. O las pe doamna europarlamentar PSD să spună cu cât erau plătiți aici în România, dar din Germania vin cu 1850 de euro/ deplasare (declarația de pe Deutsche Welle a unui muncitor).

Oamenii aceștia, pe care propagandă PSD i-a asimilat unei turme iraționale și i-a insultat, s-au eliberat, pur și simplu. S-au eliberat, și-au asumat riscurile, știind care le sunt alternativele mai bine decât grijulia doamna Avram și mercenerii din presă.

Încetați, deci, să mai insultați și să mai cainati cu lacrimi de crocodil niște oameni liberi, doamna eurodeputat. Ei nu vor să fie slugile unor mafioți. Mercenarii Antenei 3, care acceptă să fie plătiți de un turnător, condamnat penal pentru că a furat 60 de milioane de euro de la statul român, și, în schimb, măcăne la comandă, aceștia sunt sclavi, nu niște oameni care muncesc cinstit, pe brânci, culegând sparanghel.

Că să va fie clar: între angajații de top, plătiți cu mii de euro, ai trustului Intact și acești culegători de sparanghel, aș spune fără ezitare că ‘sclavi’ sunt oamenii turnătorului Felix. Respectul meu pentru toți oamenii care muncesc cinstit și astfel au grijă de famillile lor”, a scris Marian pe Facebook.

1 COMENTARIU

  1. Rusine, scuze public si demisia de onoare sa faca de urgenta persoana respectiva pentru asemenea declaratii de umilinta si calomnie la adresa acestor romani, asa este si ar fi normal intr-un stat de drept, cu o democratie reala, functionala.
    Oamenii aceia au plecat de buna voie si nesiliti de nimeni la MUNCA pentru a avea ce sa le puna pe masa familiilor si copiilor lor, in lipsa orcaror alternative acceptabile la noi.
    Din pacate Romania este tinuta captiva in timp de partidul PSD impreuna cu aliatii traditionali, asa-zis-a opozitie, de peste 30 de ani, iar noi suntem SCLAVII, POPORUL ROMAN, minus cei cca 3 milioane de acolitia ai lor pusi in functii si nu numai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here