Gheorghe Ciuhandu, condamnat cu suspendare în dosarul finanţării echipei Poli Timişoara

Fostul primar al municipiului Timişoara Gheorghe Ciuhandu a fost condamnat de Curtea de Apel Timişoara la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, în dosarul finanţării echipei de fotbal Politehnica Timişoara.

Decizia este definitivă.

Judecătorii Curţii de Apel Timişoara au admis în parte apelul DNA în acest dosar şi au decis condamnarea la trei ani de închisoare cu suspendare a lui Gheorghe Ciuhandu, fostul primar al Timişoarei, potrivit News.ro.

La aceeași pedeapsă au fost condamnate Smaranda Haracicu, fost director economic în Primăria Timişoara, şi Violeta Mihalache, fost director al Direcţiei de Comunicare.

În plus, Ciuhandu are patru ani de supraveghere şi 120 de ore de muncă în folosul comunităţii, iar Haracicu şi Mihalache – trei ani sub supraveghere şi câte 90 de ore de muncă în folosul comunităţii.

În ceea ce îl priveşte pe fostul primar Gheorghe Ciuhandu, acesta va trebui să lucreze în folosul comunităţii fie la Horticultura, fie la Direcţia de Sănătate Publică.

Cei trei condamnaţi au de platit, în solidar cu clubul de fotbal, 27 de milioane de lei, prejudiciul stabilit de instanţă.

Fostul secretar al Primăriei Timişoara Ioan Cojocari a rămas cu condamnarea de trei ani de închisoare cu suspendare, în acelaşi dosar, iar în plus i-au fost interzise mai multe drepturi.

În acest dosar, fostul primar al municipiului Timişoara Gheorghe Ciuhandu şi fostul viceprimar Adrian Orza, dar şi alţi funcţionari ai Primăriei Timişoara au fost trimişi în judecată de DNA pentru asocierea cu echipa patronată la acea vreme de omul de afaceri Marian Iancu. Poli Timisoara a primit în acea perioadă zeci de milioane de lei ajutor din partea autorităţilor locale.

Potrivit DNA, în cursul anului 2008, Gheorghe Ciuhandu, la acea dată primar al municipiului Timişoara, şi Ioan Cojocari, secretar al Consiliului Local Timişoara, uzând de prerogativele conferite de funcţiile pe care le îndeplineau, au încălcat normele legale în vigoare ce reglementează posibilitatea virării unor sume de bani de la bugetul Consiliului Local Timişoara în contul S.C. Politehnica Timişoara S.A. (fosta S.C. Fotbal Club Timişoara S.A., fosta S.C. Politehnica 1921 Ştiinţa Timişoara & Invest S.A.)”.

Potrivit anchetatorilor, Gheorghe Ciuhandu, împreună cu Delia Ileana Dumitru, Smaranda Haracicu şi Violeta Mihalache, ar fi semnat un ”contract de asociere”, în baza căruia a fost alocată anual, pe o perioadă de trei ani, suma de 9.000.000 lei, ”pentru sprijinirea echipei de fotbal Politehnica Ştiinţa Timişoara”, iar secretarul Consiliului Local Timişoara a avizat pentru legalitate H.C.L. nr. 127/2008 în baza căreia era alocată anual suma menţionată mai sus.

Primăria Timişoara a comunicat că se constituie parte civilă cu suma de 31.669.417,71 lei.

viewscnt

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here