Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Jurnaliștii bulgari dezvăluie joi că patronul de la FCSB ar fi fost implicat într-un plan de scoatere din țară a lui Vasil Bojkov, patronul lui Levski Sofia. Potrivit 24chasa.bg, Becali și controversatul patronul al lui PAOK Salonic, miliardarul Ivan Savidis, l-au ajutat pe Bojkov să plece din Bulgaria, după ce finanțatorul lui Levski a fost găsit vinovat de evaziune fiscală.

Cu o avere de 1,3 miliarde de euro, omul de afaceri bulgar ar fi dator statului cu 359 de milioane, cât valorează impozitele neplătite. Pe lângă evaziune fiscală, magnatul a fost găsit vinovat de conducerea unui grup de crimă organizată, şantaj, tentativă de mituire a unui înalt oficial sau încălcarea proprietăţii intelectuale.

Presa de la Sofia, care citează surse de la București, susține că Bojkov se află în Dubai încă din 17 februarie, unde locuiește într-un apartament deținut de Gigi Becali.

Ivan Savidis, care are cetățenie rusă și este ”omul principal al intereselor Kremlinului în Grecia”, ar fi cel care l-a ajutat pe patronul lui Levski Sofia să obțină viza pentru Emiratele Arabe Unite. 

”Craniul”, legat de mafia din Bulgaria, apropiat al lui Giovanni Becali

Nu este exclus ca jurnaliștii de la Sofia să-l confunde pe Gigi Becali cu vărul său, Giovanni (67 de ani). Acesta are o relație strânsă cu Vasil Bojkov încă din anii ’90. Bulgarul l-ar fi vizitat pe fostul impresar în închisoare.

De altfel, Giovanni Becali a fost implicat o perioadă la Levski Sofia, unde avea misiunea să fie ”un fel de paznic, să nu-i lase pe jucători să fure banii”, după cum susținea ex-agentul în primăvara lui 2019. 

Vasil Bojkov este cel mai bogat om din Bulgaria, cu peste 30 de companii. Conform presei din țara vecină, patronul lui Levski Sofia are legături puternice cu mafia și crima organizată locale, de unde și porecla sa: ”Craniul”.

Născut în 1956, Bojkov este absolvent de matematică la o universitate din Sofia. Era recunoscut pentru activităţi legate de pariuri la mijlocul anilor 1980, când acestea erau încă ilegale. La începutul anilor 1990, a înfiinţat un lanţ de case de schimb valutar, apoi s-a lansat în industria pariurilor, iar mai târziu în cea a construcţiei de drumuri şi ulterior în fotbal.

Nu cu mult timp în urmă, un jurnalist care a scris despre conexiunile lui Bojkov cu mafia bulgărească a fost bătut, într-un ”atac asupra libertății presei”, așa cum l-a numit presa de la sud de Dunăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here