Giorgia Meloni: Sperăm că Spania va trece şi ea la dreapta!

Sursa: Facebook

Giorgia Meloni, lidera partidului postfascist Fratelli d’Italia, care a câştigat duminică alegerile din Italia, şi-a exprimat speranţa că „Spania va trece şi ea la dreapta”, într-un tweet adresat joi liderului partidului de extremă dreapta spaniol Vox, Santiago Abascal, informează AFP, citată de Agerpres.ro.

Abascal a fost unul dintre primii care a felicitat-o luni pe Giorgia Meloni, care, potrivit lui, „a arătat calea spre o Europă mândră şi liberă a naţiunilor suverane”, în timp ce ministrul spaniol al afacerilor externe, Jose Manuel Albares, socialist, a declarat ceva mai târziu că „populismele sfârşesc întotdeauna printr-o catastrofă”.

Într-un tweet postat joi, probabila viitoare şefă a guvernului italian îi mulţumeşte lui Abascal pentru „prietenia” sa.

„Ştii cât a trebuit să muncim pentru a ajunge la acest rezultat. Acum suntem deja la lucru pentru a înfrunta problemele italienilor, într-un mod concret tipic conservatorilor”, continuă Giorgia Meloni în acest tweet scris în spaniolă, o limbă pe care ea o vorbeşte fluent.

„Sperăm că Spania va trece şi ea la dreapta!”, conchide Meloni, 45 de ani, care în luna iunie a susţinut un discurs în faţa unor militanţi ai Vox în Spania.

„Da familiei naturale, nu lobby-ului LGBT! Da identităţii sexuale, nu ideologiei de gen! Da cultului vieţii, nu abisului morţii! Da valorilor universale ale Crucii, nu violenţei islamiste! Da frontierelor sigure, nu imigraţiei în masă! (…) Da suveranităţii poporului, nu birocraţiei de la Bruxelles!”, a afirmat Meloni în acel discurs.

Giorgia Meloni a început negocieri cu partenerii săi de coaliţie, partidul antiimigraţie Liga al lui Matteo Salvini şi partidul conservator Forza Italia al lui Silvio Berlusconi, pentru un guvern a cărui formare să se încheie până la sfârşitul lui octombrie.

Această coaliţie dominată de extrema dreaptă dispune de majoritate absolută, atât în Camera Deputaţilor cât şi în Senat, aminteşte AFP.

Cum a primit Europa rezultatele alegerilor din Italia: Susţinere în Est şi avertismente în Vest

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here