Gsp.ro: DIICOT a deschis dosar penal in rem ce vizează FRF pentru constituire a unui grup infracţional organizat. Reacția federației

Razvan Burleanu la conferinta de presa organizata in preziua tragerii la sorti a grupelor Euro 2020, in Bucuresti, vineri, 29 noiembeie 2019. Inquam Photos / Octav Ganea

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a deschis un dosar penal in rem care vizează Federaţia Română de Fotbal (FRF) pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare şi evaziune fiscală, informează gsp.ro.

„Pe rolul DIICOT – Structura Centrală se află înregistrată o cauză penală în care se efectuează urmărirea penală in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 367 NCP, delapidare, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 295 NPC, şi evaziune fiscală, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 9 din L.241/2005. Alte aspecte legate de acest dosar nu pot fi comunicate în acest moment”, se arată într-un răspuns al DIICOT, transmis la 11 decembrie 2019, la solicitarea sursei citate.

Potrivit gsp.ro, ancheta procurorilor, care au ridicat documente de la Casa Fotbalului, ar viza modul în care s-a folosit o parte importantă din fondurile primite de FRF de la UEFA, cele destinate de forul de la Nyon pentru organizarea Campionatului European din vara acestui an. O bună parte din bani ar fi fost utilizaţi de cei din Federaţie pentru alte scopuri, inclusiv pentru campania electorală a lui Răzvan Burleanu, din startul anului 2018.

În aprilie 2018, Răzvan Burleanu a câştigat al doilea său mandat la preşedinţia FRF. 

În replică, Fedraţia Română de Fotbal a precizat, într-un comunicat, că aceste acuzaţii „sunt pure speculaţii şi nu au nicio bază reală”.

„Referitor la materialul de presă cu titlul ”DIICOT a intrat în Casa Fotbalului, sediul FRF”, publicat astăzi, 6 ianuarie, de Gazeta Sporturilor, Federaţia Română de Fotbal are următorul punct de vedere:

1.  Reprezentanţi ai DIICOT nu au fost prezenţi la Casa Fotbalului şi nici nu au cerut informaţii sau documente aşa cum se pretinde în materialul de presă.

2.  În materialul citat al Gazetei Sporturilor, se aduc acuzaţii actualei administraţii a FRF, acuzaţii care sunt pure speculaţii şi nu au nicio bază reală.

3.  Federaţia Română de Fotbal reafirmă că toate operaţiunile financiar-contabile şi cu caracter sportiv sunt derulate într-o totală transparenţă faţă de membrii afiliaţi şi faţă de autorităţi. FRF are întreaga disponibilitate să pună la dispoziţia instituţiilor abilitate ale statului toate documentele şi informaţiile în cazul în care acestea vor fi solicitate”, se arată în comunicatul Biroului de presă al FRF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here