Guran, criticat de Petreanu: Câțiva, doar, mai supraviețuiesc, sub un potop de scuipați și înjurături. Turcescu: Mi-era o milă de emisiunea România în direct

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Renunțarea la presă de către Moise Guran, pentru a intra în USR, a stârnit și reacții negative din partea unor jurnaliști. Printre cei care nu au salutat pasul făcut de colegul de breaslă s-a numărat Vlad Petreanu, care pune sub semnul întrebării șansele lui Guran de a avea același succes în politică.

„Teo Trandafir. Eugen Șerbănescu. Ilie Șerbănescu. Ionuț Popescu. Radu Mazăre. Robert Turcescu. Gabriela Firea. Dan Diaconescu. Cristina Țopescu. Or mai fi? Lista jurnaliștilor care au dat gazetăria pe politică e, cu siguranță, mai lungă de-atât, dar pe mulți i-am uitat de tot. Toți aceștia au intrat la un moment dat în politică pe valul propriei popularități. Drumurile celor mai mulți s-au închis mai devreme sau mai târziu – rău, ridicol, penal, anonim, mărunt, dezamăgitor. Câțiva, doar, încă mai supraviețuiesc, sub un potop zilnic de scuipați și înjurături – ah, unde sunt acum vremurile bune de-altădat’, când erau citiți, priviți, ascultați – respectați?”, a scris jurnalistul Vlad Petreanu, pe blogul său, în replică la anunțul intrării în politică a jurnalistului Moise Guran. (detalii – AICI)

Răspunsul lui Guran nu s-a lăsat așteptat: „Politica și jurnalismul au totuși ceva, un singur lucru, dar au ceva în comun, dragă Vlad. Nici una, nici alta nu le faci pentru tine, ci pentru ceilalți. Dacă le faci pentru tine nu le faci bine”.

Moise Guran a fost taxat și de Robert Turcescu, fost jurnalist, în prezent deputat PMP. „Nu pot decât să mă bucur că Moise Guran pleacă din presă: mi-era o milă de emisiunea România în direct, în ce hal ajunsese… Acu’ nu știu ce-o să se aleagă de USR, dar nici nu mă frământă”, a scris, miercuri, Turcescu pe Facebook.

Robert Turcescu a realizat emisiunea „România în direct” înaintea lui Moise Guran.

Foto: INQUAM/Octav Ganea

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here