Guvernul britanic declară stare de secetă într-o bună parte a Angliei

Sursa: Pexels

O stare de secetă a fost declarată vineri într-o bună parte a Angliei, ceea ce implică la nivel local măsuri care pot merge până la restricţionarea folosirii apei, anunţă Guvernul britanic, relatează AFP, citată de News.ro.

Această măsură este activată pentru prima oară din 2018.

Ea intervine în plină caniculă în Regatul Unit, a doua din această vară, într-o ţară puţin obişnuită cu temperaturi ridicate.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, aceste episoade urmează să se multiplice şi să se intensifice din cauza încălzirii globale.
O alertă cod portocaliu de ”căldură extremă” este în vigoare de joi şi până vineri în aproape tot sudul Angliei şi o parte a Ţării Galilor, potrivit Met Office.

Un record absolut de 40,3°C înregistrat la 20 iulie urmează să nu fie atins, ci temperaturi de până la 35°C urmau să fie atinse vineri şi de 36°C în weekend.

”Aprovizionarea cu apă este sigură”, anunţă într-un comunicat Ministerul şi Agenţia Mediului, în care precizează că autorităţile îndeamnă companiile de apă ”să-şi continue planificarea preventivă în vederea unei protejări a aprovizionărilor esenţiale, în cazul unei toamne secetoase”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here