Guvernul Orban va adopta astăzi rectificarea bugetară

Executivul va adopta, joi, în şedinţa care începe la ora 17.00, rectificarea bugetară, a anunţat ministrul Dezvoltării, Ion Ştefan. Pentru anul în curs deficitul bugetar este estimat la 4,3% din PIB, potrivit proiectului publicat marți pe site-ul Ministerului de Finanţe.

„Rectificarea bugetară este pe agenda Guvernului în şedinţa de mâine (joi – n.r.). Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei primeşte 1.763,7 milioane lei, iar această sumă va avea ca principală destinaţie Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), pentru care, în ultima perioadă, s-au înregistrat peste 2.500 de solicitări de transfer pentru lucrări sau servicii executate. Acestea vor fi onorate în ordinea cronologică a înregistrării lor, în conformitate cu reglementările în vigoare. Şi, aşa cum am mai declarat, fără conotaţii politice! Astfel, efectul economic imediat va fi reflectat în activitatea operatorilor economici şi a autorităţilor publice locale care implementează proiecte finanţate prin PNDL”, a scris Ion Ştefan, pe Facebook.

Ministerul Finanţelor Publice a publicat, marţi, proiectul Ordonanţei de Urgenţă cu privire la rectificarea bugetară pe 2019, care prevede pentru anul în curs un deficit uriaș, de 4,3% din Produsul Intern Brut, în condițiile în care nu suntem într-un an de criză. Este moștenirea lăsată în urmă de PSD, au explicat liberalii.

Există câteva domenii către care vor fi alocate sume suplimentare: Ministerul Muncii, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Dezvoltării Regionale, Ministerul Finanţelor şi Ministerul pentru Mediul de Afaceri.

Ministerul Transporturilor, Ministerul de Interne, Ministerul Educației, Ministerul Agriculturii, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Comunicațiilor și Secretariatul General al Guvernului vor primi mai puțini bani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here