Guvernul SUA declară oficial că armata rusă a comis crime de război în Ucraina

Antony Blinken

Guvernul SUA a stabilit oficial că membri ai forțelor armate ruse au comis crime de război în Ucraina, a declarat miercuri secretarul de stat Antony Blinken, relatează CNN.

Declarația oficială a SUA conform căreia Moscova a comis încălcări ale legilor conflictului vine după ce Blinken, președintele Joe Biden și secretarul de stat adjunct Wendy Sherman au spus că este opinia lor că au avut loc crime de război.

Astăzi, pot anunța că, pe baza informațiilor disponibile în prezent, guvernul SUA apreciază că membrii forțelor Rusiei au comis crime de război în Ucraina”, a spus Blinken.

Evaluarea noastră se bazează pe o analiză atentă a informațiilor disponibile din surse publice și de servicii secrete”, a spus el.

Ca în cazul oricărei presupuse infracțiuni, o instanță de judecată cu jurisdicție asupra infracțiunii este responsabilă în cele din urmă pentru determinarea vinovăției penale în cazuri specifice”, a continuat Blinken.

Guvernul SUA va continua să urmărească rapoartele despre crime de război și va împărtăși informațiile pe care le adunăm aliaților, partenerilor și instituțiilor și organizațiilor internaționale, după caz. Ne angajăm să urmărim responsabilitatea utilizând fiecare instrument disponibil, inclusiv urmărirea penală”, a mai spus oficialul american.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here