Haina ca bombă politică. Legătura dintre Dana Budeanu, Gabriela Firea și Viorica Dăncilă

Foto: Facebook

Pe măsură ce se developează scandalul provocat de postarea primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, prin care le-a atacat pe inițiatoarele proiectului spitalului oncologic pentru copii, derulat de Asociația „Dăruiește Viață”, iese la iveală și o latură tabloidă. Și asta pentru că stilista Dana Budeanu, autoarea mesajului căruia Firea i-a dat share, este o veche furnizoare de servicii pentru PSD.

De la preluarea mandatului, premierul Viorica Dăncilă și-a atras valuri de ironii prin comunicarea sa publică plină de carențe gramaticale. Însă consilierii ei au avut grijă ca măcar la nivel vestimentar să „dea bine pe sticlă”. Șefa Executivului a atras atenția în ultimele luni prin hainele sale scumpe, în special rochii, accesorizate cu bijuterii de mii de euro.

Cine se află în spatele acestui joc al aparențelor vestimentare? Dana Budeanu, protagonistă fidelă a presei de scandal. Ea se ocupă de ținuta Vioricăi Dăncilă.

Așadar, profilul de Facebook al Danei Budeanu, care abundă în mesaje pro-PSD, nu este doar o opțiune politică, ci și un calcul de business.

De exemplu, rochia Fendi asorată cu o broșă Chanel, purtată de Viorica Dăncilă într-o vizită din comuna Bogați, județul Argeș, ar fi fost îmbrăcată la sugestia Danei Budeanu.

Dana Budeanu este, de asemenea, și nașa fetiței Elenei Udrea.

„Viorica Dancilă este celebra prin îmbrăcămintea extrem de diversificată, de la o zi la alta, și prin celebrele broșe pe care Denise Rifai le arată tot timpul. Este clar ca se ocupă cineva de Viorica Dancilă, din acest unghi. (…) Ei bine, nașa fetiței Elenei Udrea este aceeași persoană cu stilista care se ocupă de îmbrăcămintea Vioricăi Vasilica Dăncila, celebra Dana Budeanu. Verdict! Deci, Dana Budeanu este cea care o îmbracă pe Viorica Dăncilă și care este și nașa fetiței Elenei Udrea, care a avut botezul ieri. (…) Asadar, numitorul comun între Viorica Vasilica Dăncilă și Elena Udrea se numește Dana Budeanu”, spunea recent Cozmin Gușă la Realitatea TV.

Între timp, Cozmin Gușă s-a reînscris în PSD.

Budeanu, stilista Gabrielei Firea

Dar Dana Budeanu nu se ocupă doar de estetica premierului, ci și de ținuta Gabrielei Firea, după cum arată o postare de pe 16 martie de pe pagina de Facebook a edilului.

„Haina nu îl face pe om, dar unele ținute ne ridică moralul și ne dau încredere că mâine sigur va fi soare și pe strada noastră. Mulțumesc inegalabilei Dana Budeanu”, scria Firea pe rețeaua de socializare.

De la izbucnirea scandalului, Viorica Dăncilă, în calitate de premier, nu a avut nicio reacție pe marginea acestei polemici.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a intervenit și miercuri, la Digi24, vizibil iritată de evoluția acestui scandal. Firea a răbufnit în direct, explicând că nu regretă distribuirea postării în care fondatorii primului spital construit exclusiv din donații, Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, erau atacați cu un limbaj suburban.

Oana Gheorghiu și Carmen Uscau,dar și fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, au anunțat miercuri că o vor da în judecată pe Firea pentru afirmațiile făcute la adresa lor.

Între timp, Direcția de Asistență Socială din Primăria Capitalei a anunțat ONG-urile din domeniul social că nu mai primesc bani de proiecte. Motivul: Gabriela Firea nu a pus niciodată proiectele pe ordinea de zi a vreunei ședințe a Consiliului General, scrie Newsweek România.

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here