Centrul Johns Hopkins pentru Știința și Ingineria Sistemelor a realizat o hartă pe care poate fi urmărit în timp real modul în care se răspândește la nivel mondial noul coronavirus care a apărut în orașul chinez Wuhan.

Site-ul afișează statistici despre decese și cazuri confirmate de coronavirus sau 2019-nCoV, pe o harta mondială. De asemenea, datele pot fi descărcate gratuit, conform Universității Johns Hopkins.

Harta este disponibilă AICI

Lauren Gardner, profesor de inginerie civilă și director în cadrul CSSE, a declarat că harta a fost creată pentru că oamenii să înțeleagă cât este de gravă situația. „Pentru comunitatea de cercetători, aceste date vor deveni mai valoroase pe măsură ce continuăm să le colectăm în timp”, a punctat ea.

În total, în momentul de față, conform hărții, există 1.354 de cazuri la nivel mondial – 1.320 în China, 5 în Hong Kong, 5 în Thailanda, 3 în Franța, 3 în Malaezia, 3 în Singapore, 3 în Taiwan, 2 în Japonia, 2 în Macau, 2 în Coreea de Sud, 2 în America, 2 în Vietnam, 1 în Australia, 1 în Nepal.

În total, până la ora publicării acestei știri, 42 de persoane au murit în urma infectării, iar 38 s-au vindecat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here