VIDEO | Imagini dramatice. Oameni bătuți cu bastonul, plesniți sau puși să facă flotări, în India, dacă ies din case

Captură video

Fotografii și videoclipuri dramatice arată modul în care poliția din India folosește forța extremă împotriva celor care încalcă interdicția de ieși din case, pe fondul pandemiei de coronavirus, relatează New York Post.

Polițiști care poartă bastoane și măști chirurgicale pot fi văzuți acționând astfel, începând de miercuri. Marți, premierul indian Narendra Modi a anunțat carantina totală, la nivel național, pentru a stopa răspândirea virusului potențial mortal și a declarat că nimeni nu va avea voie să părăsească locuințele.

„Pentru a salva India, pentru a salva fiecare cetățean, tu, familia ta … fiecare stradă, fiecare cartier este închis”, a spus Modi într-o cuvântare televizată.

Alok Barman, un lucrător în casă din capitală, a declarat că a fost bătut de polițiști când a ieșit în afara casei sale de la periferia orașului.

Un alt localnic, citat de New York Post, Tarique Anwar, a spus că a ieșit să cumpere lapte și legume la un magazin alimentar din cartierul Jamia Nagar din Delhi, dar a fost oprit de poliția care i-a ordonat să meargă acasă.

Iar proprietarul unei măcelării din cartierul Zakir Nagar, din capitală, a declarat că poliția i-a vandalizat magazinul și l-a bătut pe motiv că a ținut deschis.

Purtătorul de cuvânt al poliției din New Delhi, Anil Mittal, a negat faptul că poliția bate oamenii, chiar dacă există deja imagini cu asemenea incidente.

Alții sunt plesniți sau umiliți, fiind puși să stea în anumite poziții sau să facă flotări în stradă.

Începând de miercuri, în India au fost confirmate peste 600 de cazuri de coronavirus confirmate.

1 COMENTARIU

  1. La vremuri de restriste autoritatea trebuie sa ramina autoritate. Cu orice pret. Si decit sa rida contravenientii de politie mai bine sa-i bata politia si sa-i umileasca. Altminteri ajungem ca politistii din Vilcea, dezarmati si batuti de tigani. In orice societate exista segmente de populatie atit de primitive incit nu stiu decit de frica. Pai daca vor frica, frica sa capete! Ce politie e aia care da numai amenzi? Ca politia noastra. Uneori in istorie vremurile se schimba in asa hal incit popoarele trebuie sa faca o alegere brutala. Ce prefera, stat politiensc sau stat INTERLOP?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here