Harvey Weinstein, o nouă încercare de a amâna procesul de viol. Cererea făcută de avocații producătorului

Harvey Weinstein

Cererea fostului producător de film Harvey Weinstein de a muta procesul în care este acuzat de viol în afara New Yorkului a fost respinsă marţi de o curte de apel.

Aceasta a fost a doua solicitare făcută de avocaţii lui Weinstein. Săptămâna trecută, au cerut mutarea procesului în Albany sau Suffolk County, susţinând că este imposibil ca Weinstein să aibă parte de un proces corect în atmosfera de carnaval de la curtea de justiţie din Manhattan.

Procurorii au spus că această cerere nu reprezintă altceva decât o încercare de a amâna procesul. 

Juriul format din 12 persoane a fost ales vineri, iar audierile cu public sunt programate pentru miercuri.

Avocatul Arthur Aidala din echipa lui Weinstein a susţinut că juraţii din New York au fost deja compromişi. Doi dintre cei respinşi săptămâna trecută au publicat online lucruri defăimătoare despre Weinstein.

„Adio, datorie de jurat. Adio Harvey Weinstein. Sper să te condamne pentru toate capetele de acuzare”, a scris unul. Celălalt a sugerat că Weinstein exagerează cu problemele de sănătate pentru a atrage mila.

Potrivit lui Aidala, ambii au răspuns – în timpul selecţiei – că pot fi corecţi faţă de Weinstein. El a spus că alţi juraţi părtinitori este posibil să fi rămas în juriu.

Echipa de avocaţi care îl apără pe Harvey Weinstein în procesul de la New York, ce a început pe 6 ianuarie, a transmis după câteva zile o scrisoare în care cerea judecătorului să se retragă din caz, acuzându-l de părtinire. Judecătorul a negat învinuirea şi a refuzat să se recuze.

Fostul producător de film Harvey Weinstein este acuzat de viol şi agresiune sexuală. El a pledat „nevinovat” la învinuirea de a fi agresat două femei în New York. Dacă va fi găsit vinovat, mogulul de la Hollywood, premiat cu Oscar pentru „Shakespeare in Love” şi cunoscut pentru filme ca „The English Patient”, „Gangs of New York” şi „Pulp Fiction”, riscă pedeapsa cu închisoare pe viaţă.

Unul dintre cei mai influenţi oameni din industria filmului, Weinstein, în vârstă de 67 de ani, a căzut în dizgraţie în urmă cu mai mult de 2 ani, iar de atunci a fost acuzat de peste 80 de femei de hărţuire şi agresiune sexuală, incidente care ar fi avut loc pe parcursul a două decenii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here