Iadul, descris de Patriarhul Daniel: Nu sunt nici cazane cu smoală, nici foc

  Patriarhul Daniel a descris locul de care se tem toți creștinii – Iadul. Potrivit liderului Bisericii Ortodoxe Române, iadul nu este un loc în care cei răi și păcătoși ard pentru eternitate în foc. Din contră, cei care ajuns in iad sunt mistuiți nu de flăcări, ci de regrete eterne.

  „Acesta este chinul din iad. Nu e vorba de cazane cu smoală care ard ceva material, ci e vorba de o realitate spirituală, o stare a sufletului care nu a răspuns la iubire cu iubire, care a trăit egoist și a fost insensibil, nepăsător față de sărăcia, boala și suferința celor din jur. Este o suferință chinuitoare a omului egoist care n-a răspuns la iubirea milostivă a lui Dumnezeu” le-a transmis Patriarhul Daniel enoriașilor care participau la slujba de sfințire a unei biserici din cartierul bucureștean Berceni, potrivit Basilica.ro

  Patriarhul a mai spus că unii oameni simt tortura iadului încă din timpul vieții.

  „Ne pregătim pentru rai dacă adunăm în suflet, prin rugăciune și fapte bune, iubire milostivă. Începe raiul din sufletul omului. Iar dacă în sufletul omului se adună răutate, invidie, ură, egoism, delăsare duhovnicească și închidere în sine însuși, în autosuficiență, atunci iadul este deja început în sufletul nostru” a mai afirmat liderul BOR, potrivit aceleiași surse.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here