Igor Dodon: Nu cred că Republica Moldova va deveni membră UE

Președintele Igor Dodon consideră că Republica Moldova nu va adera la Uniunea Europeană, spunând că nici Europa nu este pregătită pentru extindere și că unele state chiar părăsesc UE.

Într-un interviu pentru postul de televiziune ONT din Belarus, Igor Dodon a mai afirmat că nu vrea ca Republica Moldova să fie „monedă de schimb în luptele geopolitice ale marilor jucători”, potrivit Radio Chișinău.

Igor Dodon a declarat că Republica Moldova are acorduri cu Uniunea Europeană care îi pot servi pentru a îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor, inclusiv să obțină resurse financiare. El nu crede însă că țara va adera la Uniunea Europeană.

„Da, noi avem acorduri semnate cu UE, pe care le vedem ca pe o posibilitate de a schimba situația și calitatea vieții în Moldova. Dar eu nu cred că Moldova va deveni membră a UE. Europa însăși nu este pregătită pentru extindere. Unele state chiar părăsesc UE. Dar acordurile pe care le avem cu UE sunt o șansă de a utiliza experiența lor, resursele financiare pentru a schimba situația în Rep. Moldova”, a declarat Dodon.

De asemenea, Igor Dodon a optat pentru intensificarea relațiilor cu Uniunea Eurasiatică: „Noi trebuie să fortificăm aceste relații, acestea sunt piețele noastre tradiționale, aceștia sunt frații noștri. De aceea, trebuie să întoarcem parteneriatul strategic și pe această direcție”.

În același interviu, Igor Dodon a spus că pledează pentru relații bune și cu Estul și cu Vestul, dar nu vrea ca Republica Moldova să fie „monedă de schimb în luptele geopolitice ale marilor jucători”: „Noi trebuie să fim prieteni cu toți, dar nu cu cineva împotriva cuiva”.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here