IICMER respinge „botezarea” unei terase cu numele lui Dej: A avut un rol determinant în instaurarea comunismului și în schimbările dramatice care au afectat țara

Sursa: Wikipedia

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) dezaprobă faptul că administratorii Domeniului Știrbey au denumit o terasă cu numele fostului lider comunist Gheorghe Gheorghiu-Dej, se arată într-un comunicat remis vineri de instituție.

„Reamintim că Gheorghe Gheorghiu-Dej a avut un rol determinant în instaurarea comunismului în România și în schimbările dramatice care au afectat țara din punct de vedere politic, economic, social și cultural. De numele fostului dictator se leagă desființarea partidelor politice, epurările, miile de procese politice în urma cărora numeroși cetățeni nevinovați au ajuns în închisori și lagăre, procesul de colectivizare forțată a agriculturii ș.a”, mai transmite IICMER.

Potrivit reprezentanților instituției, „a ignora crimele și abuzurile comise în România comunistă  reprezintă o impietate față de memoria celor care au suferit direct și indirect ca efect al măsurilor luate de regimul totalitar instalat după cel de-al Doilea Război Mondial. Prin urmare, IICCMER consideră totalmente inadecvată folosirea în scop de marketing a numelui fostului lider comunist și solicită schimbarea de urgență a acestei denumiri”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here