Imagini care sugerează că ucrainenii recâştigă zone din apropierea Cernigău

Imagini video postate pe reţelele sociale par să arate că trupele ucrainene au recâştigat teritoriu de la forţele ruse, în apropiere de oraşul Cernigău, aflat în nordul ţării, relatează CNN, preluat de News.ro.

Mai multe trupe ucrainene pot fi văzute în imagini filmate în satul Sloboda, la circa 19 kilometri de Cernigău.

Satul este vital în eforturile ucrainenilor de a rupe încercuirea de către ruși a Cernigăului. Aceasta ar fi una dintre primele victorii majore în ruperea încercuirii.

CNN precizează că a verificat autenticitatea imaginilor video.

În filmare se vede un tanc rusesc bombardat şi cuprins de flăcări. Fumul dens şi alb se vede pe străzile oraşului, pe lângă forţele ucrainene.

Cernigău, aflat la circa 145 de kilometri nord-est de Kiev, a suferit un „atac colosal” miercuri, potrivit primarului oraşului. Atacurile au continuat şi în suburbiile Kievului, la doar o zi de când Rusia a susţinut că îşi reduce campania militară din apropiere de Capitală şi din împrejurimi. Avansul ruşilor spre Kiev şi Cernigău stagna încă dinainte de anunţul Moscovei.

INTERCEPTĂRI | Militarii ruși le spun iubitelor ce prăpăd fac în Ucraina: „Păi, care rus nu fură?” / „Trei tanchişti au violat o fată de 16 ani”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here