Imagini șocante, surprinse din dronă, cu sute de morminte pentru morții de COVID într-un cimitir din Brazilia

Sute de morminte proaspăt săpate în Cimitirul Vila Formosa, unul dintre cele mai mari din Sao Paulo, se pot vedea în imaginile surprinse dintr-o dronă, în condițiile în care coronavirusul face ravagii în Brazilia.

Brazilia este a doua cea mai afectată ţară din lume de noul tip de coronavirus, iar numărul de contaminări a depăşit săptămâna trecută pragul de 2 milioane. Autorităţile braziliene înregistrează zilnic mai mult de 1.000 de decese cauzate de COVID-19, iar serviciile de sănătate şi cele funerare sunt depăşite.

Potrivit cifrelor date publicităţii luni de Ministerul Sănătăţii, Brazilia a înregistrat 80.120 de decese puse în legătură cu noul tip de coronavirus. Însă atât numărul de contaminări, cât şi numărul de decese par să fie în realitate mult mai mari, dat fiind testarea insuficientă.

Oamenii de ştiinţă estimează că cel puţin de şapte ori mai mulţi oameni au fost contaminaţi în această ţară cu 210 milioane de locuitori, iar numărul deceselor cauzate de COVID-19 ar fi de două ori mai mare decât cel anunţat.

Guvernul brazilian a minimizat în mod constant gravitatea epidemiei. Bolsonaro a caracterizat-o drept „o gripă uşoară” şi a refuzat să implementeze restricţii, atenţionând cu privire la consecinţele economice ale măsurilor de izolare. El a apărut de mai multe ori în public, adunând mulţimi de oameni şi făcând selfie-uri cu susţinătorii săi.

Preşedintele Bolsonaro a fost testat pozitiv la COVID-19 în urmă cu două săptămâni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here