Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat luni astăzi contractul pentru proiectarea și construirea secțiunii 5 (porțiunea Curtea de Argeș – Pitești) a Autostrăzii Sibiu – Pitești cu compania italiană Astaldi.

La semnarea contractului, desfășurată la Prefectura Argeș, au participat premierul Ludovic Orban și ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Contractul, de circa 1,8 miliarde de lei și finanțat din fonduri europene, a fost atribuit după ce Consiliul pentru Soluționarea contestațiilor a respins o contestație depusă de o companie din China.

Traseul acestui tronson de circa 30 km începe lângă Curtea de Argeș și continuă paralel cu râul Argeș, până la centura Pitești, potrivit Economica.net. Autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime de 123 kilometri şi va fi împărţită în cinci loturi, Sibiu – Boiţa, Boiţa – Cornetu, Cornetu – Tigveni, Tigveni – Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş – Piteşti, va avea opt noduri rutiere şi nouă tuneluri.

Dintre cele cinci loturi, doar lotul 1 (19 km între Sibiu și Boița) a mai fost atribuit, acolo începând deja construcția. Cele mai mari probleme sunt la loturile 2 și 3, prin zona de munte, unde nici acum nu sunt gata documentațiile tehnice și nu au fost nici măcar lansate licitațiile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here