Impact puternic al coronavirusului asupra armatei SUA – analiză

Sursa: Pixabay

Răspândirea rapidă a COVID-19 are consecințe grave asupra capacității Departamentului Apărării de a proteja interesul național, se arată într-o analiză Govini.

Sursa citată arată cum efectul fără precedent al acestei pandemii se răsfrânge în mod direct asupra capacității Departamentului de a pune în practică executa Strategia națională de apărare din 2018.

COVID-19 are efecte negative în special asupra pregătirii forțelor armate, capacității lor de a proiecta puterea la nivel mondial și menținerii unui ritm susținut al modernizării.

Analiza Govini ilustrează totodată răspândirea COVID-19 în zonele în care infrastructura medicală este slab poziționată pentru a rezista efectelor sale din cauza lipsei de pregătire sau capacitate (puține paturi de spital și teste COVID-19 pe cap de locuitor).

Apoi cartografiază respectivele

Există o posibilitate reală ca Pentagonul să nu poată îndeplini misiunile prioritare din cauza încetării bruște a activității în companiile-cheie din sistemul de apărare.

Sursa: Govini.com

Capacitatea Armatei este determinată de pregătirea intensă a personalului și dotarea lui, urmărirea și gestionarea fluxului rapid de materiale, comunicarea neîntreruptă pe distanțe vaste, facilități protejate împotriva incursiunilor fizice sau electronice și coordonarea activităților prin marile porturi ale țării.

Pentru numeroase asemenea activități, Pentagonul se bazează pe firme private care astăzi sunt expuse riscului de a-și înceta activitatea din cauza COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here