Imperiul media al lui Rupert Murdoch îl presează pe Trump să accepte înfrângerea ”cu eleganță”

Fox News, Wall Street Journal și New York Post manifestă o schimbare radicală de ton, pe măsură ce fostul lor campion se confruntă cu „finalul prezidențial,” relatează The Guardian.

”Mai multe organizații media conservatoare din Statele Unite deținute de Rupert Murdoch și-au schimbat mesajele într-un efort vizibil de a avertiza cititorii și spectatorii că Donald Trump ar putea să fi pierdut alegerile prezidențiale.

Noile mesaje par a fi strâns coordonate și includ un apel către Trump pentru a-și păstra „moștenirea”, arătând eleganță în înfrângere. Ele sunt  transmise și pe Fox News și în Wall Street Journal și New York Post – toate surse media consumate cu pasiune de însuși Trump, în special Fox News.

Una dintre moderatoarele Fox News, Laura Ingraham, o persoană foarte apropiată de președintele Trump, încă de când a vorbit la Convenția Națională republicană din 2016, a făcut o declarație uluitoare care părea îndreptată personal către Trump, sfătuindu-l să accepte înfrângerea, „dacă și când se va întâmpla” cu ”grație și demnitate” și făcând apel la respectul față de propria moștenire politică. 

Ingraham a spus: „Dacă și când va fi timpul să acceptăm un rezultat nefavorabil în aceste alegeri, și sperăm că nu va veni niciodată, dar dacă și când se va întâmpla asta, președintele Trump trebuie să o facă cu aceeași grație și demnitate pe care le-a arătat la acea întâlnire de la primărie cu Savannah Guthrie. Atât de mulți oameni au remarcat  tonul și prestanța sa. Este exact de ce are nevoie.”

Wall Street Journal a publicat un articol de opinie cu aproape același mesaj. Se intitulează „The Presidential Endgame” și are subtitlul: „Trump are dreptul de a lupta în instanță, dar are nevoie de dovezi pentru a dovedi frauda electorală”.

„Moștenirea domnului Trump va fi mult diminuată dacă actul său final este un refuz amar de a accepta o înfrângere legitimă”, avertizează articolul.

Jurnaliștii din conducerea ziarului  New York Post – care înainte de alegeri a fost vehiculul de lansare a unor atacuri sălbatice și disperate asupra fiului lui Joe Biden, Hunter – ”au spus săptămâna aceasta unor membri ai redacției să fie mai duri cu Trump,în articolele lor,” a relatat The New York Times, citând doi angajați ai ziarului.

Articolul din The New York Times relata: „Joi, brusc, tabloidul lui Rupert Murdoch a publicat două articole cu un ton extrem de diferit. Unul l-a acuzat pe președinte că a făcut o „afirmație nefondată că inamicii săi politici încearcă să fure alegerile”. Titlul celuilalt l-a descris pe Donald Trump Jr ca fiind autorul „lovit de panică” al unui „tweet fără nicio noimă”. ”

Relatările televiziunii Fox News au arătat, în mod similar, puțină răbdare cu minciunile legate de frauda electorală pe care Trump le vehiculează în speranța că ar putea inversa rezultatul alegerilor.

Întrebat despre afirmația echipei lui Trump conform căreia observatorilor republicani nu li s-a permis să asiste la numărarea voturilor, corespondentul Fox News a spus categoric: „Nu este adevărat. Nu este adevarat. Pur și simplu nu este adevărat.””

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here