În București, etapa a doua a vaccinării începe în 18 ianuarie. Detalii privind centrele și programarea

Foto: INQUAM/George Călin

Prefectura Capitalei anunţă că vaccinarea persoanelor incluse în a doua etapă a Strategiei naţionale va începe în 18 ianuarie, programările urmând a fi făcute începând de vineri, transmite News.ro. În prima etapă vor fi operaţionalizate opt centre de vaccinare, cu un total de 23 de puncte de vaccinare.

”Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti vă informează că din data de 15 ianuarie debutează etapa a II-a a campaniei de vaccinare împotriva virusului Covid 19, începând cu această dată putând fi efectuate programări ale vaccinării, în platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login. Procesul de vaccinare va debuta la data de 18 ianuarie, iar în urma unei analize efectuate împreună cu D.S.P. Bucuresti, care a avut în vedere asigurarea unor centre cu mai multe fluxuri de vaccinare, în prima fază s-a decis organizarea la nivelul Capitalei a unui număr de 8 centre cu 23 puncte de vaccinare, organizate în unităţile medicale”, a transmis, joi, Prefectura Bucureşti.

Centrele de vaccinare sunt:

* Spitalul Clinic Colţea (centrul ambulatoriu pentru sportivi) – 1 centru cu trei puncte de vaccinare / Calea Dudeşti, nr.104-122, Bucureşti

* Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca – 1 centru cu două puncte de vaccinare / Calea Floreasca, nr. 8, Bucureşti

* Institutul Naţional de Boli Infecţioase Prof.Dr Matei Balş – 1 centru cu patru puncte de vaccinare / Strada Dr. Calistrat Grozovici, nr.1, Bucureşti

* Institutul Peneumofiziologie Marius Nasta – 1 centru cu patru puncte de vaccinare / Şoseaua Viilor, nr.90, Bucureşti

* Spitalul Obregia – 1 centru cu două puncte de vaccinare / Aleea Argeşelu, nr.8, Bucureşti

* Institutul Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperarea Capacităţii de Muncă – 1 centru cu trei puncte de vaccinare / Strada Panduri, nr.22, Bucureşti

* Spitalul Universitar de Urgenţă – 2 centre cu cinci puncte de vaccinare / Splaiul Independenţei, nr.69, Bucureşti.

”Facem menţiunea că, pentru perioada următoare, au mai fost stabilite un număr de alte 29 centre de vaccinare, comunitare, în cadrul cărora vor funcţiona un număr de 140 puncte de vaccinare, amplasate în toate sectoarele capitalei, dintre care 12 centre cu 64 puncte de vaccinare sunt deja operaţionalizate. Aceste centre urmează a fi deschise etapizat în funcţie de fluxul de persoane care doresc să se vaccineze şi de gradul de aprovizionare cu dozele de vaccin necesare”, a mai precizat instituţia.

În primă fază, vor fi vaccinate persoanele cu grad ridicat de risc: vârstnicii din centrele rezidenţiale, adulţii de peste 65 de ani, adulţii care suferă de boli cronice şi persoanele care desfăşoară activităţi esenţiale.

În categoria vârstnicilor din centrele rezidenţiale, conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, vor fi avute în vedere un număr de 2.026 persoane şi un număr de 352 de angajaţi care deservesc aceste locaţii, iar vaccinarea se va realiza de către echipe mobile dedicate acestei activităţi.

În categoria persoanelor cunoscute cu boli cronice se încadrează oricare persoană, indiferent de vârstă, care suferă de una dintre următoarele afecţiuni: diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice, inclusiv congenitale, afecţiuni cardiovasculare, afecţiuni renale, afecţiuni oncologice, afecţiuni pulmonare, afecţiuni neurologice, inclusiv sindromul Down, afecţiuni hepatice moderate/severe, afecţiuni autoimune, imunodepresii severe (pacienţi transplantaţi, cu consult medical prealabil, pacienţi care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienţi infectaţi cu HIV/SIDA).

Persoanele respective se pot programa pentru vaccinare prin medicii de familie pe lista cărora sunt înscrişi. În cazul în care nu au acces la medicul de familie propriu, se pot programa prin următoarele modalităţi:

– prin intermediul oricărui alt medic de familie;

– prin call center la numărul de telefon 021.9462;

– prin structurile de asistenţă socială de la nivelul primăriilor de sector.

Persoanele cu vârsta de peste 65 de ani se pot programa la vaccinarea împotriva COVID utilizând oricare dintre următoarele modalităţi:

– prin intermediul medicilor de familie;

– individual, prin intermediul platformei (https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login);

– prin contul unui aparţinător, prin intermediul platformei online (de pe un cont se pot înscrie până la 10 persoane);

– prin call center 021.9462;

– prin structurile de asistenţă socială de la nivelul primăriilor de sector.

Persoanele care desfăşoară activităţi esenţiale vor fi programate în baza propunerilor făcute de angajator.

Persoanele eligibile se pot programa pentru vaccinare indiferent dacă au sau nu asigurare de sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here