Încă un bărbat împușcat de polițiști după o urmărire în trafic

Un bărbat în vârstă de 23 ani a fost împuşcat în picior, vineri seară, de poliţişti, după ce maşina în care se afla împreună cu alte cinci persoane nu a oprit la semnalele agenţilor pe raza localităţii Vălenii de Munte, au informat, sâmbătă, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova.

Șoferul mașinii care fugise inițial a fost găsit de polițiști.

Poliţiştii au fost nevoiţi să execute focuri în plan vertical, după ce tânărul l-a ameninţat pe unul dintre poliţişti cu un cuțit.

Potrivit IPJ Prahova, vineri seară, în jurul orei 23,30, un echipaj de poliţie din Vălenii de Munte a fost sesizat cu privire la faptul că un conducător auto ce se deplasa pe direcţia Ploieşti către Vălenii de Munte se află la volan, posibil sub influenţa alcoolului, reprezentând un pericol pentru traficul rutier.

Întrucât la ieşirea din oraşul Vălenii de Munte, conducătorul autoturismului nu a oprit la semnalul poliţistului rutier, s-a procedat la urmărirea autoturismului atât de către acesta, cât şi de un alt echipaj de poliţie aflat în serviciu. La intrarea în localitatea Poiana Copăceni, comuna Gura Vitioarei, conducătorul auto urmărit a intrat în coliziune cu un cap de pod, iar din autoturism au coborât iniţial 5 persoane apoi o şasea persoană, un bărbat în vârstă de 23 de ani, care l-a ameninţat pe primul poliţist ajuns la autoturismul urmărit cu un obiect tăietor-înţepător. Întrucât după somarea verbală acesta nu a renunţat la acţiune, poliţistul a executat somaţie legală şi patru focuri de avertisment în plan vertical, dar bărbatul a continuat acţiunea de ameninţare. A fost executat foc în direcţia membrelor inferioare, bărbatul fiind rănit la picioare„, au precizat reprezentanţii IPJ Prahova, citați de Agerpres.

Potrivit aceleiași surse, 4 din cei 5 bărbaţi coborâţi iniţial din autoturismul urmărit au fost imobilizaţi.

La faţa locului s-a deplasat şi o ambulanţă care a acordat îngrijiri medicale bărbatului, acesta fiind transportat la spital.

În cauză se efectuează cercetări, fiind informat şi procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here