Începe examenul de rezidențiat. Aproape 9000 de viitori medici dau testul vieții lor

inquam photo
inquam photo, spital judetean ilfov

Un număr de 8.876 de tineri absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie (6.283 pentru medicină, 1.740 pentru medicină dentară, 853 pentru farmacie) s-au înscris să participe azi la concursul de intrare în rezidenţiat, a informat un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii, citat de Agerpres.

La fel ca în anii trecuţi, concursul se va desfăşura în 6 centre universitare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, după aceeaşi metodologie, pe o durată de 4 ore, sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări.

Nu sunt suficiente locuri pentru toți. Sunt 4.710 locuri şi posturi pe cele 3 domenii de pregătire (3.960 locuri şi posturi la domeniul medicină, 398 la medicină dentară, 256 la farmacie şi 96 de locuri pentru ministerele cu reţea sanitară proprie – MApN, Ministerul Justiţiei şi MAI). Dar ministrul Sănătății a spus că se vor găsi soluții pentru toți cei care iau minim nota 6.

„În condiţiile în care resursa umană este deficitară, căutăm soluţii ca toţi absolvenţii care reuşesc să treacă pragul de 60 la sută din punctajul maxim pe domeniu, pe ţară, să fie admişi. Urez succes tuturor participanţilor la concurs şi îi asigur de tot suportul noii echipe a Ministerului Sănătăţii”, a declarat Victor Costache, ministrul Sănătăţii, citat în comunicat.

În perioada 17-19 decembrie 2019 se va face alegerea posturilor/locurilor de candidaţi în funcţie de punctajul obţinut.

Între 6 şi 14 ianuarie 2020, viitorii rezidenţi vor semna contractele individuale de muncă cu unităţile sanitare, iar între 14 şi 16 ianuarie se va face repartiţia pe clinici de pregătire.

Încadrarea în unităţile medicale ca rezidenţi este prevăzută la 1 februarie 2020, a transmis Agerpres.

Examenul de rezidențiat ar fi trebuit să aibă loc pe 17 noiembrie dar s-a amânat pentru data de 8 decembrie. Ministrul de atunci, Sorina Pintea, a declarat că din cauză că nu existau miniștri plini pe unele posturi, nu avea cine să semneze ordinele necesare pentru organizarea examenului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here