BREAKING NEWS | Armata roșie a lui Dodon a cucerit reduta europeană Chișinău. Socialistul Ion Ceban, noul primar

sursa: TV8.md

ACTUALIZARE DUPĂ PROCESAREA TUTUROR PROCESELOR VERBALE: Ion Ceban a obținut 52,39% din voturi, în timp ce Andrei Năstase a luat 47,61%. Diferența dintre cei doi a fost de circa 11200 de voturi.

Prezența la vot a fost mică, doar 37,78%. În număr mare au venit la urne persoanele peste 56 de ani, în timp ce tinerii nu s-au obosit sa voteze. Aici a fost, probabil, cheia victoriei lui Ion Ceban.

ACTUALIZARE 00.40 „Aștept rezultatele finale, apoi vom cunoaște în detaliu. Am văzut o creștere dubioasă la Râșcani. Iată de ce vom face analizele corespunzătoare. Am văzut aceeași creștere la Botanica”, a declarat Andrei Năstase, duminică seară, la TV8. Acesta nu a exclus ipoteza de a-i fi fost furat și acest mandat, prin fraude, după ce victoria sa de anul trecut în alegerile pentru Chișinău fusese invalidată de oamenii oligahrului Vladimir Plahotniuc.

ACTUALIZARE 00.30 Ion Ceban este primul candidat de stânga ieșit învingător în alegerile pentru Primăria Chișinău. Potrivit Unimedia.infor, acesta a obținut 52.52% din voturi, potrivit numărătorii voturilor din turul al doilea al scrutinului local, depășindu-l astfel pe candiatul Blocului pro-european ACUM, Andrei Năstase.

ATUALIZARE 23.50 Duminică seară, aproape de miezul nopții, președintele Igor Dodon la însoțit la declarațiile de presă pe Ion Ceban, candidatul comuniștilor. „Niciun fel de euforie, oamenii așteaptă rezultate, drumuri, apă. Categoric, domnule Ceban să nu faceți politică în primărie, pentru că oamenii vor să se schimbe lucrurile spre bine. Ion Ceban va fi un primar al tuturor”, a declarat Dodon, citat de Unimedia.info.

ACTUALIZARE 23.45 Potrivit datelor furnizate de Comisia Electorală Centrală, citate de Unimedia.info, după numărarea a 300 din totalul de 307 procese verbale, socialistul Ion Ceban a câștigat alegerile pentru șefia capitalei, cu o diferență de 5,64% în fața concurentului său, Andrei Năstase, care a beneficiat de susţinerea a 47.18% din electorat.

ACTUALIZARE 23.20. Rezultatele după prelucrarea a 290 din 307 procese verbale: Ion Ceban a acumulat 53,18%, iar Andrei Năstase – 46,82%, conform Unimedia.info.

Doar 37,78% dintre alegătorii cu drept de vot din municipiul Chişinău s-au prezentat, duminică, la alegerile locale pentru funcţia de primar al Capitalei Republicii Moldova, potrivit datelor prezentate de Comisia Electorală Centrală (CEC), preluate de Agerpres.

Potrivit Deschide.md, după procesarea a 268 de procese verbale din 307, Ion Ceban conduce cu 53.83% din voturi, în timp ce Andrei Năstase a acumulat 46.17%.

Candidatul Blocului „ACUM” la funcția de primar general, Andrei Năstase, este surprins de rezultatele preliminare prezentate de CEC, care-l dau câștigător pe Ion Ceban, aratăși Ziarul Național. „Mă surprinde rezultatul. Mă așteptam la un rezultat bun, mă așteptam la victorie. Depinde de unde vin aceste procese-verbale”, a spus Năstase, în cadrul unei emisiuni televizate, arată sursa citată.

Năstase, mai scrie Ziarul Național, a fost rugat să comenteze declarația lui Ceban, care s-a arătat convins că va câștiga scrutinul: „Probabil cunoaște mai multe ca mine. Au băgat mulți bani în campania electorală. Nu cred că acesta poate fi rezultatul final. Mă surprinde că e o diferență enormă. După estimările noastre, trebuia să fie altfel. Mă uit la cifre și nu pot să cred”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here