Infecțiile cresc la un nivel record, dar cu spitalizări scăzute, în valul Omicron care mătură Israelul

Datele din Israel de joi oferă tot mai multe dovezi că Omicron provoacă boli mai ușoare decât variantele anterioare ale coronavirusului, chiar dacă țara se confruntă cu un număr record de infecții zilnice, informează Reuters.

Totalul spitalizărilor a fost miercuri de 363 de pacienți, după ce Ministerul Sănătății a raportat peste 16.000 de cazuri noi – un nivel record în Israel de la începutul pandemiei – cu o creștere zilnică de încă 32 de persoane care se îmbolnăvesc grav.

În perioada de vârf a valului Delta din Israel, bilanțul zilnic record a fost de peste 11.000 de contagieri, cu o creștere zilnică a numărului celor care se îmbolnăvesc grav de aproximativ 100 și cu 1.300 de persoane spitalizate.

Datele noastre inițiale, care nu sunt încă pe deplin exacte, indică șapte-opt persoane spitalizate la 1.000 de persoane infectate, dintre care două se îmbolnăvesc grav sau mai rău de atât„, a declarat Sharon Alroy-Preis, șefa ministerului sănătății publice.

Aceasta este o schimbare semnificativă față de Delta, unde s-au înregistrat mult mai mulți – cel puțin 10 bolnavi grav la fiecare 1.000 de infectați„, a mai spus ea.

Israelul, ce are o populație de 9,2 milioane de locuitori, a administrat până acum 16,8 milioane de doze de vaccin. Recent, autoritățile din această țară au aprobat administrarea dozei a patra persoanelor peste 60 de ani sau imunocompromise.

Un oficial al Organizației Mondiale a Sănătății a declarat marți că apar tot mai multe dovezi că Omicron afectează tractul respirator superior, provocând simptome mai ușoare decât variantele anterioare și ducând la o „decuplare” în unele locuri între numărul mare de cazuri și ratele scăzute de deces.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here