Informațiile ucrainene dezvăluie: Ministrul rus al Apărării pregătește Junarmia

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a emis un decret privind pregătirea membrilor de 17 ani ai organizaţiei de tineret „Junarmia” pentru participarea la războiul din Ucraina. Există peste 16 milioane de membri minori ai acestei mișcări în toată Rusia. Documentele din acest caz au fost făcute publice de serviciile secrete ucrainene, scrie onet.pl.

Documentul se intitulează: „Cu privire la implicarea membrilor mișcării militaro-patriotice” Junarmia „într-o operațiune specială în Ucraina”.

Controlul asupra executării ordinului a fost încredințat șefului principalului departament militar-politic al forțelor armate ruse, Ghenadi Zhidko. Mykhailo Podolak, consilier al președintelui Ucrainei, a apreciat duminică că armata rusă este complet nepregătită pentru război, deoarece înregistrează pierderi mari în rândul ofițerilor de rang înalt.

Contul serviciului secret ucrainean de pe Facebook a publicat o fotografie a documentului intitulat: „Cu privire la implicarea membrilor mișcării militaro-patriotice” Junarmia „într-o operațiune specială în Ucraina” (așa descrie Moscova războiul provocat în Ucraina – n.d.).

Se pare că armata rusă urmează să verifice „nivelul de pregătire al rezerviștilor de 17 ani pentru participarea la ostilitățile din Ucraina”. Documentul a fost semnat de șeful Ministerului rus al Apărării, Serghei Șoigu.

Ghenadi Zhidko, șeful principalului departament militar-politic al forțelor armate ruse, a fost însărcinat cu controlul executării ordinului.

„Junarmia” rusă

Există peste 16 milioane de participanți la această organizație în toată țara. Pe de altă parte, adolescenții cu vârsta între 17 și 18 ani pot lua parte la războiul din Ucraina – numărul lor este de 64,4 mii. oameni – interviul stabilit.

Junarmia a fost înființată în 2016 și este subordonată Ministerului Apărării al Federației Ruse. Se remarcă prin activitatea sa radicală, propagandistică, față de tineri. Copiii de la vârsta de opt ani pot deveni membri ai organizației.

Consilier prezidențial: armata rusă este complet nepregătită pentru război

Mykhailo Podolak, consilierul președintelui Ucrainei, Volodymyr Zelensky, a declarat duminică pe Twitter că armata rusă este complet nepregătită pentru război, deoarece a avut pierderi mari în rândul ofițerilor de rang înalt.

Rata ridicată a mortalității în rândul ofițerilor superiori ai Federației Ruse este izbitoare. Până acum au fost lichidați 6 generali. Generalul Tushayev, Gerasimov, Kolesnikov, Suchowiecki, Mitiayev, Mordvichov (…). Zeci de colonei și alți ofițeri. Absolut nepregătiți. . Ei luptă cu avantajul manevrelor și cu rachete.” – a evaluat Podolak.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here