Intel a reușit să anuleze o amendă 1,06 miliarde de euro, dată de Comisia Europeană

Sursa: Pixabay

Intel a obţinut miercuri o victorie majoră, a doua cea mai înaltă instanţă europeană anulând o amendă antitrust de 1,06 miliarde de euro impusă acum 12 ani de Comisia Europeană producătorului american de semiconductori, pentru că ar fi împiedicat activitatea unei companii concurente prin oferirea de reduceri ale preţurilor, transmite Reuters, preluat de News.ro.

Decizia favorabilă Intel este o veste bună pentru Google, divizie a grupului Alphabet, care contestă o amendă antitrust semnificativă, şi pentru Apple, Amazon şi Facebook, care sunt investigate de Comisia Europeană.

Comisia Europeană a amendat Intel în 2009, pentru că ar fi încercat să blocheze compania concurentă Advanced Micro Devices, prin oferirea de reduceri producătorilor de computere Dell, Hewlett-Packard, NEC şi Lenovo, pentru ca aceştia să compere majoritatea cipurilor necesare de la Intel.

Curtea Generală din Luxemburg, a doua cea mai înaltă din Europa, a criticat analiza antitrust a Comisiei Europene şi a anulat amenda.

”Analiza Comisiei Europene este incompletă şi nu face posibilă stabilirea la standardului legal necesar că reducerile de preţ au fost capabile sau ar fi putut să aibă efecte anticoncurenţiale”, au spus judecătorii.

Curtea a anulat în totalitate articolul din decizia contestată care a impus Intel amenda de 1,06 miliarde de euro.

Comisia a afirmat că va studia hotărârea şi va analiza posibilii paşi viitori.

Aceeaşi instanţă a menţinut în 2014 decizia Comisiei Europene din 2009, dat Curtea Europeană de Justiţie i-a cerut în 2017 să reexamineze apelul Intel.

Blufează Putin? O amintire din Ucraina anului 1994 și opinia unui fost ofițer KGB

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here