Ioan Niculae şi Adriean Videanu, achitaţi de Înalta Curte în Dosarul Romgaz. Decizia nu este definitivă

Omul de afaceri Ioan Niculae şi fostul ministru Adriean Videanu , alături de alţi inculpaţi în Dosarul Romgaz, au fost achitaaţi, luni, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Decizia nu este defifinitivă și poate fi atacată cu apel, informează News.ro.

”(…) achită pe inculpatul Niculae Ioan pentru infracţiunea de constituire a unui grup infracţional organizat, (…) achită pe acelaşi inculpat pentru complicitate la infracţiunea de delapidare cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată (55 acte materiale), (…) achită pe inculpatul Videanu Adriean (…..) pentru infracţiunea de constituire a unui grup infracţional organizat, achită pe acelaşi inculpat pentru participaţie improprie la complicitate la infracţiunea de delapidare cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată (3 acte materiale)”, se arată în minuta sentinţei.

Şi alţi inculpaţi din acelaşi dosar au fost achitaţi.

Înalta Curte a lăsat nesoluţionată acţiunea civilă formulată de partea civilă S.N.G.N. Romgaz S.A.
Instanţa a menţinut, însă, măsura asiguratorie a sechestrului instituită prin ordonanţa nr. 146/D/P/2010 din 2 septembrie 2016 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Structura Centrală asupra bunurilor imobile aparţinând inculpatei persoană juridică S.C. Interagro S.A., până la concurenţa sumei de 282.630.330,49 lei.
De asemenea, a menţinut măsura asigurătorie a sechestrului instituită prin ordonanţa nr. 146/D/P/2010 din 8 iunie 2012 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Structura Centrală asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând inculpatului Niculae Ioan, dar şi asupra bucurilor altor inculpaţi.
”Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii”, se mai arată în minuta sentinţei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here