Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură de catre ministrul sanatatii, la Palatul Cotroceni, 21 aprilie 2021. Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Ioana Mihăilă a declarat miercuri că este nevoie de reorganizare şi eficientizare atât în Ministerul Sănătăţii, cât şi la nivelul direcţiilor de sănătate publică.

Avem în plan o reorganizare şi o eficientizare atât la nivelul Ministerului Sănătăţii, cât şi la nivelul deconcentratelor, direcţiilor de sănătate publică. Deja am început sub conducerea doamnei doctor Moldovan evaluarea directorilor din direcţiile de sănătate publică, lucru pe care îl vom continua şi acesta este primul pas pe care îl vom face„, a spus ministrul într-o conferinţă de presă.

Mihăilă a afirmat că în minister este o nevoie „acută” de un departament de digitalizare.

Dacă este să vorbesc despre nevoi acute în Ministerul Sănătăţii, este nevoia acută a unui departament de digitalizare. Acesta este un al doilea prim pas pe care îl vom face„, a susţinut ea.

În ceea ce priveşte reducerea cererii pentru vaccinare, cred că trebuie continuată comunicarea şi de către noi, şi de către presă, dar şi de către alţi actori relevanţi în domeniu, cred că trebuie implicaţi şi medicii de familie, pentru că sunt cei mai aproape de pacienţi ca să începem să creştem dorinţa de vaccinare a populaţiei„, a mai arătat noul ministru al Sănătăţii.

Ioana Mihăilă a depus, miercuri, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestire în funcţie în faţa preşedintelui Klaus Iohannis.

Sursa: Agerpres 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here