Președintele Klaus Iohannis a părut foarte relaxat la Iași, mai toți liberalii prezenți la reuniunea de la fosta sală Providența fiind convinși că șeful statului va câștiga fără probleme alegerile, scrie jurnalvirtual.ro. Rareș Bogdan a fixat chiar și un target, peste 7 milioane de voturi în turul al doilea.

Când a sosit la evenimentul regional PNL de la Iași, Klaus Iohannis a fost întâmpinat de reprezentanții asociațiilor civice care militează pentru autostradă. Aceștia i-au cerut ca guvernul PNL care s-ar putea instala după moțiunea de cenzură să nu uite că are de făcut autostrada Iași-Târgu Mureș. Iohannis s-a oprit pentru a discuta cu liderii mișcărilor civice pro-autostradă, spunându-le: ”Noul guvern va primi niște mesaje clare în acest sens”.

Șeful statului și-a făcut loc cu greu prin mulțimea de liberali adunați în curte, făcând poze cu unii dintre ei. Ba chiar a primit și cadouri: coșuri cu fructe și tablouri.

Momentul cel mai gustat de cei prezenți a fost când un bărbat îmbrăcat în costum național s-a apropiat de Iohannis și i-a dat un ciomag pe care să-l folosească dacă nu merge cu vorba bună.

În discursul rostit în sală, Klaus Iohannis a vorbit despre autostrada Moldovei, amintind și de accidentul din Ialomița soldat cu 10 morți și mai mulți răniți.

”Lipsa de infrastructură ucide la fel cum şi corupţia ucide. Această nepăsare criminală a PSD-iştilor costă vieţi, costă vieţi de român. Autostrada este cel mai important obiectiv pentru Moldova. Dacă scăpăm de PSD, această autostradă se va face. Autostrada nu este o ambiție politică sau un moft. În secolul 21 avem nevoie ca de aer de proiecte de infrastructură. Când am ajuns aici l-am întrebat pe Costel (Costel Alexe – șeful filialei județene PNL Iași – n.r.) dacă s-a făcut spitalul regional. Nici măcar nu s-a început, este o bătaie de joc”, a afirmat președintele.

Acuma se organizează rezidenţiatul? ”

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat sâmbătă, la reuninea liberală de la Iaşi, faptul că premierul Viorica Dăncilă afirmă că s-a impus amânarea examenului de rezidenţiat întrucât nu a fost numit încă un ministru al Educaţiei, spunând că organizarea examenului trebuie sa înceapă din martie, nu în octombrie, în condiţiile în care este programat în noiembrie. El a spus că nu mai este necesar un ministru PSD al Educaţiei, pentru că de săptămîna viitoare va fi un alt Guvern.

O adevărată bătaie de joc la adresa românilor pe care şi-a permis-o PSD-ul si îşi permite şi în continuare. Auziţi, zice doamna Dăncilă că nu se poate ţine rezidenţitul tinerilor medici, fiindcă nu avem ministru al Educaţiei. Dragii mei, acuma se organizează rezidenţiatul? Când trebuia să fie în noiembrie, te apuci în octombrie? Păi nu ti-ar fi ruşine PSD!”, a spus Iohannis.

El a afirmat că acest lucru trebuie să fie afişat, gata comunicat cel târziu în martie.

Cel puţin cu jumătate de an înainte trebuia să ştie tinerii ce au de făcut. Iată de ce e nevoie de România educată”, a explicat Iohannis.

Preşedintele a susţinut că nu mai este nevoie de un ministru PSD al Educaţiei, pentru că de săptămâna viitoare va fi un alt Guvern. ”Oveste bună pentru tinerii medici, nici nu e nevoie de un ministru PSD fiindcă vom avea de săptămâna viitoare un alt guvern. Moţiunea de cenzură este în procedură şi vă spun cu toată seriozitatea: Pregătiţi-vă pentru guvernare. Eu îmi doresc foarte mult, şi o spun public, îmi doresc foarte mult ca această moţiune de cenzură să treacă şi acest guvern eşuat să pice”, le-a spus el liberalilor prezenţi.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, vineri, că examenul de rezidenţiat care ar fi trebuit să aibă loc în 17 noiembrie a fost amânat, întrucât trei dintre ordinele necesare organizării examenului trebuie semnate şi de ministrul Educaţiei. Premierul Viorica Dăncilă i-a transms preşedintelui Klaus Iohannis că a mai trecut o zi de încălcare a Constituţiei şi că prin refuzul acestuia de a aplica decizia CCR şi a numi un ministru interimar la Educaţie, periclitează o generaţie întreagă de tineri medici care nu vor putea susţine la timp examenul de rezidenţiat.

Mesajul lui Iohannis la Iași: moțiunea trece

Anunțul pe care îl așteptau liberalii era legat de posibila intrare a partidului la guvernare. Iohannis a vorbit pe larg pe această temă, spunând că de săptămâna viitoare România va avea un alt guvern. Cu alte cuvinte, mesajul președintelui e că moțiunea va trece.

”Trebuie să reconstruim România și îmi asum să conduc această muncă”, a afirmat șeful statului.

Iohannis a dat de înțeles că va fi mai degrabă un guvern de tranziție, care va organiza șirul de alegeri ce urmează, după care abia în urma scrutinului parlamentar din 2020, poate fi instalat un guvern bazat pe o majoritate confortabilă.

Au luat cuvântul la reuniunea filialelor din Moldova Ludovic Orban, Rareș Bogdan, Raluca Turcan, Gheorghe Flutur, Costel Alexe.

Liderul ieșean PNL, deputatul Costel Alexe a amintit că lberalii au condus doar doi ani județul Iași (când șef la CJ a fost Adomniței), adăugând că liberalii n-au avut ocazia să arate ce pot.

Rareș Bogdan a avut cel mai radical discurs, spunând că peste cinci zile PSD va deveni istorie, după votul din Parlament la moțiune.

Bogdan s-a referit și la locația aleasă pentru acțiunea PNL, mult prea mică pentru un eveniment politic regional.

”Trebuie să aveți și aici la Iași o sală ca la Cluj”, a spus Rareș Bogdan.

Din câte se aude, Bogdan își va deschide în câteva săptămâni biroul europarlamentar de la Iași și se va implica inclusiv în campania de la locale.

La finalul evenimentului, președintele Klaus Iohannis a făcut din nou fotografii cu liberalii, iar în jurul orei 13.30 a plecat înspre aeroport.

Surse: jurnalvirtual.ro, news.ro

Sursa foto: Facebook, jurnalvirtual.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here