Iohannis: Mă aștept la un rezultat-record pentru PNL. S-a cam terminat cu traseismul politic

Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că se aşteaptă la un rezultat record pentru PNL, la alegerile locale programate în 27 septembrie, apreciind că acesta va fi cel mai bun scor pe care l-au avut liberalii vreodată în ultimii 30 de ani. Întrebat despre politicienii care au trecut de la PSD la PNL, Iohannis a precizat că ”s-a cam terminat cu traseismul” politic.

PNL este cel mai important partid de pe scena politică din România şi trebuie să demonstreze acest lucru şi la alegerile locale. Eu mă aştept la un rezultat record, în acest an, mai mult decât au avut vreodată în ultimii 30 de ani. PSD ocupă peste jumătate din poziţiile din administraţia publică locală. Mă aştept ca acest lucru să se închie, PSD-ul să nu mai ocupe jumătate din poziţiile din administraţie. Aşteptarea mea e ca PNL să obţină de data aceasta cele mai multe mandate pe care le-a obţinut vreodată”, a spus Iohannis.

Totodată, întrebat dacă „depesedizarea” se face prin transferul unor politicieni de la PSD la PNL, președintele a declarat că „s-a cam terminat” cu traseismul politic, dând de înțeles că a discutat cu conducerea PNL.

Sunt cazuri excepționale, mi-am exprimat opinia, o cunoașteți foarte bine și s-a cam terminat. Dacă ați observat cumva, s-a cam terminat. Puteți să presupuneți (n.r. că a discutat cu conducerea PNL), dar s-a cam terminat”, a declarat Klaus Iohannis.

Săptămâna trecută președintele a declarat că deși le-a spus foștilor colegi liberali că nu este de acord cu traseismul, nu-i poate solicita unui lider de partid “pe cine să pună și pe cine să nu pună” pe listele pentru alegerile parlamentare.

Sunt împotriva acestui traseism politic, ba mai mult am avut diferite întâlniri și cu foști colegi/ colege din PNL și le-am spus și lor acest lucru. Cazuri punctuale au apărut și trebuie să spun încă o dată: eu sunt împotriva traseismului politic și sper să prind vremea în politica românească când acest traseism nu se mai practică”, a spus Klaus Iohannis, întrebat dacă ar susține liste PNL la alegerile parlamentare pe care se regăsesc foști social-democrați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here