Iohannis: Războiul purtat de Rusia împotriva Ucrainei, brutal, neprovocat şi nejustificat, este într-un contrast puternic cu moştenirea şi viziunea lui Mihail Gorbaciov

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat că războiul dus de Federaţia Rusă mpotriva Ucrainei este într-un puternic contrast cu moştenirea lăsată de ultimul lider al Uniunii Sovietice Mihail Gorbaciov şi cu viziunea „curajoasă” a acestuia pentru o lume a păcii, transmite News.ro.

„Mihail Gorbaciov a fost un lider care a înţeles în mod înţelept că încheierea Războiului Rece este abordarea corectă. Actualul război purtat de Rusia împotriva Ucrainei, brutal, neprovocat şi nejustificat, este într-un contrast puternic cu moştenirea şi viziunea sa curajoasă pentru o lume paşnică”, a scris Klaus Iohannis, miercuri pe Twitter.

Mihail Gorbaciov, ultimul preşedinte al Uniunii Sovietice înainte de dizolvarea acesteia, a murit la Moscova, la vârsta de 91 de ani, potrivit unor declaraţii oficiale, citate de CNN.

El a murit după o boală îndelungată, au transmis agenţiile de ştiri de stat din Rusia.

„Mihail Sergheevici Gorbaciov a murit în această seară după o boală grea şi îndelungată”, a afirmat, marţi, Spitalul Clinic Central, potrivit RIA/Novosti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here