Iohannis va face declarații, după decizia lui Florin Cîțu de a-și depune mandatul

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis va face declarații în cursul zilei, potrivit anunțului făcut de Administrația Prezidențială.

Apariția publică (la ora 19.30) a șefului statului vine la capătul unei zile marcate de decizia Curții Constituționale de blocare a alegerilor anticipate, la sesizarea Avocatului Poporului, dar și de decizia lui Florin Cîțu de a-și depune mandatul de premier desemnat cu câteva minute înaintea ședinței Parlamentului pentru învestirea sa.

Cele două momente – decizia CCR și decizia lui Cîțu – s-au intersectat, judecând după prima declarație publică a liberalului Florin Cîțu: „Decizia Preşedintelui Klaus Iohannis de a mă desemna pentru funcţia de Prim-Ministru a fost o onoare. Însă ea a fost luată în contextul în care alegerile anticipate erau o soluţie agreată de majoritatea partidelor. Această variantă nu mai există astăzi. Cu responsabilitate, transparenţă şi profesionalism am luat această decizie. Este o decizie la care am reflectat mult în ultimul timp urmărind evoluţia situaţiei prin care trece România astăzi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here