Iohannis: Voi avea discuţii pentru a creşte numărul aleșilor care reprezintă diaspora

Sursa: INQUAM/Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis spune că va avea discuţii cu partidele pentru a creşte numărul parlamentarilor care reprezintă diaspora, despre care a precizat că a devenit foarte activă.

Iohannis a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, că el consideră că ar trebui făcute modificări pentru reprezentarea românilor din afara graniţelor în Parlamentului României, având în vedere că aproape 950.000 au votat la turul doi al alegerilor prezidenţiale.

Şeful statului crede că trebuie crescută reprezentarea românilor din străinătate în Parlamentul României.

“Am avut cu ocazia acestor alegeri prezidenţiale surprize dintre cele mai plăcute în ceea ce priveşte votul în diaspora. În primul tur s-a atins un record, record care a ţinut două săptămâni. În turul doi s-a atins un nou record. Şi cum avem deja, practic, un milion de votaţi în diasporă, eu îmi doresc foarte mult ca ei să fie mult mai bine reprezentaţi în Parlament şi voi avea discuţii cu liderii politici, cu partidele pentru a creşte numărul parlamentarilor care reprezintă diaspora, care, iată, a devenit foarte activă şi acest lucru ne bucură”, a afirmat Iohannis.

Foto: INQUAM/Octav Ganea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here