Foto: INQUAM/Octav Ganea

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene (PSD), a acuzat duminică Guvernul PNL că este vinovat de tragedia de la Spitalul Județean. Spitalul este însă în subordinea sa și tot el a numit un politruc, Lucian Micu, în funcția de manager al spitalului. Micu, trecut recent la PSD, a fost primar în Roman.

Ionel Arsene susține într-un comunicat de presă că incendiul de la secția ATI a spitalului, suprasolicitată din cauza cazurilor grave de Covid-19, putea fi evitat dacă spitalul modular de la Lețcani, Iași, ar fi fost deschis mai repede. Spitalul a fost achiziționat de consiliile județene Neamț și Iași și a costat peste 13 milioane de euro, însă nu a fost pus în funcțiune, pentru că nu avea avizele necesare de la ISU și Mediu.

Tragedia de la Neamț ar fi putut fi evitată. Guvernul Orban s-a ocupat mai mult de alegeri decât de sănătatea oamenilor și iată, acesta este rezultatul suprapunerii politizării și incompetenței. Orban și Tătaru știau că situația e gravă și știau că existau soluții. Amândoi știau, dar s-au opus soluțiilor primite doar pentru că veneau din partea aleșilor PSD. Au primit nenumărate solicitări pentru punerea spitalului de la Lețcani în funcțiune, dar s-au opus”, susține Arsene, în comunicatul de presă.

”Liberalii au blocat toate acțiunile aleșilor locali ai PSD în domeniul pandemiei, de frica să nu câștige social-democrații alegerile. Avem exemple la București, Neamț, Bistriță etc. Spitalul de la Neamț este cel unde PNL a numit un manager fost patron de pompe funebre. Cu atât mai îngrozitoare pare acum aceasta politizare făcută de Guvern. Apoi, toate blocajele ulterioare asupra spitalului au fost o răzbunare politica pentru că m-am opus acestei numiri”, mai spune Arsene.

Sâmbătă, același Arsene lansa un apel în care le cerea celorlalți lideri politici să nu politizeze tragedia.

Fac un apel către întreaga clasa politică să nu folosească acest eveniment tragic în interes politic sau electoral. O tragedie națională nu trebuie să fie manipulată pentru interesele politice efemere ale unora sau altora.

Nu este momentul să vă cățarați pe cadavre! Ne plângem morții, oameni care au sfârșit sub privirile celor care făceau tot ce le stătea în putere că să îi salveze! Nu folosiți această tragedie în scop electoral”, scria Arsene pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here