Iritat de administrația Biden, regimul de la Beijing spune că ar trebui investigate laboratoare secrete din toată lumea în privința originii pandemiei

Sursa: Pixabay

China reacționează la intențiile administrației Biden de a trece din nou la cercetarea originilor coronavirusului, după noi indicii care au alimentat teoria că virusul a scăpat dintr-un laborator, relatează Reuters. Beijingul acuză SUA că „politizează” originile pandemiei și cere o „investigație temeinică a laboratoarelor secrete din toată lumea”.

Beijingul spune că „politizarea originilor Covid-19 nu va face decât să pericliteze investigațiile și să submineze efortul global de a opri pandemia”. Remarca a fost făcută de ambasada chineză la Washington, după ce președintele Joe Biden a cerut o nouă evaluare a informațiilor cu privire la originile Covid-19.

Ambasada chineză spune, într-un comunicat de miercuri, că unele forțe politice au o fixație pe manipularea politică și pe aruncatul de vinovății.

În contextul în care Organizația Mondială a Sănătății începe o nouă fază a studiilor asupra originilor coronavirusului, China se află sub presiune pentru a permite accesul cercetătorilor care investighează inclusiv posibilitatea ca SARS-CoV-2 să fi scăpat dintr-un laborator din Wuhan.

China a negat în mod repetat această ipoteză și a menținut ideea conform căreia SUA ș alte țări încearcă „să distragă atenția de la propria incapacitate de a opri virusul”.

Chinezii spun că sprijină „un studiu cuprinzător al tuturor cazurilor timpurii de Covid-19 din lume și o investigație temeinică a laboratoarelor secrete din toată lumea”. Tabloidul The Global Times, parte a publicațiilor Partidului Comunsit Chinez a scris, miercuri, că dacă această teorie privind originea Covid este investigată, atunci și SUA trebuie să permită investigații în propriile laboratoare de la Fort Detrick.

Eforturile de propagandă ale Chinei s-au concentrat și pe susținerea teoriei conform căreia coronavirusul își are originile în altă țară și a intrat în China prin comerțul de alimente congelate cu restul Asiei.

Originile coronavirusului au fost subiectul numeroaselor teorii ale conspirației promovate online și offline dar și al acuzațiilor dintre puterile lumii. Situația a alimentat tensiuni și conflicte în Statele Unite și China printre altele, iar încercările inițiale ale Chinei de a mușamaliza și a își acoperi urmele, inclusiv prin arestarea jurnaliștilor și pedepsirea medicilor care vorbeau despre gravitatea situației nu au făcut decât să mărească neîncrederea și să alimenteze conflictele.

1 COMENTARIU

  1. La ce nenorocire ne-au supus chinezii pe toti…ma intreb cat ne-o mai trebui ca sa ne apucam serios sa-i boicotam din orice pozitie!? Dar oamenii sunt la fel peste tot, multi sunt curve si pu botul la avantajele materiale personale!
    Deci…nu avem decat sa ne vedem fiecare de ai lui si sa micsoram riscurile cat putem si cum putem – atata cat ne duce capul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here