Israel a început vaccinarea adolescenţilor de 12-16 ani

Sursa: Pixabay

Israelul a început vaccinarea împotriva covid-19 a adolescenţilor cu vârste de 12 până la 16 ani, în ciuda “unei posibile legături” între serul Pfizer-BioNTech şi cazuri de miocardită la la tineri, informează AFP, preluată de News.ro.

“Este important pentru mine să îmi fie vaccinaţi copiii. Cu cât mai curând, cu atât mai bine”, a declarat Miriam Schwartz, în vârstă de 48 de ani, care s-a prezentat la un centru de vaccinare la Ierusalim împreună cu doi adolescenţi, unul de 12 ani şi celălalt de 14 ani.

Ofek, adolescent de 15 ani care a primit duminică prima doză, a aşteptat cu nerăbdare momentul vaccinării. “Aşteptam acest moment, să fiu vaccinat ca să pot să plec în afara Israelului şi să-mi văd o parte din familie pe care nu am mai văzut-o de doi ani”, a spus el.

Aproximativ 55 la sută din populaţia Israelului a fost vaccinată complet, datorită unei vaste campanii de imunizare care a început în decembrie, după un acord cu Pfizer. Compania farmaceutică a trimis în Israel milioane de doze în schimbul unor date cu privire la efectele vaccinării în această ţară cu 9,3 milioane de locuitori. Datele acumulate au confirmat eficienţa vaccinului.

Autorităţile sanitare au început mai înainte vaccinarea adolescenţilor susceptibili de contractarea unei forme severe de coronavirus şi a celor cu familii în risc. Însă Israelul a decis în ultima săptămână extinderea campaniei de imunizare la toţi adolescenţii de 12-16 ani. “Vaccinul este eficient şi sigur”, iar riscurile legate de virus sunt mai mari decât cele legate de vaccinare, a precizat atunci Ministerul Sănătăţii, după ce au apărut discuţiile cu privire la posibila legătură înntre vaccinul Pfizer şi cazuri de miocardită la tineri.

Agenţia Europeană a Medicamentelor a aprobat în urmă cu 10 zile folosirea vaccinului Pfizer-BioNTech în cazul persoanelor de 12 până la 15 ani. Acesta este primul vaccin autorizat pentru folosirea în cazul adolescenţilor în cele 27 de ţări ale Uniunii Europene.

VIDEO | Imagini spectaculoase de pe şantierul podului de la Brăila. Drulă: Proiectul merge cu toată viteza înainte

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here