Israelul a atacat din nou ţinte din Siria

Sursa: Pixabay

Aviaţia israeliană a lansat la primele ore ale zilei de vineri rachete care au lovit mai multe obiective de la sud de Damasc, rănind cel puţin un civil şi provocând pagube materiale, transmite agenţia siriană de presă SANA, preluată de AFP și Agerpres.ro.

Unele rachete au fost doborâte de apărarea antiaeriană siriană, adaugă sursa citată.

Organizaţia neguvernamentală Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) afirmă că tirurile israeliene au fost îndreptate asupra unor depozite de armament ale grupării libaneze Hezbollah şi a unor forţe iraniene din apropierea aeroportului capitalei Siriei.

În 20 mai, potrivit OSDO, rachete israeliene sol-sol au ucis cel puţin trei ofiţeri sirieni în apropierea Damascului, reaminteşte AFP.

Israelul nu comentează în general atacurile din Siria, însă recunoaşte că a efectuat sute de lovituri aeriene de la începutul războiului din această ţară, în 2011.

Guvernul israelian a afirmat de mai multe ori că nu va permite Iranului, considerat stat inamic, să îşi extindă influenţa până la frontierele Israelului.

Hezbollah, mişcare susţinută de Iran, sprijină militar regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad. Conflictul s-a soldat cu circa o jumătate de milion de morţi, a distrus infrastructuri şi a forţat strămutarea a milioane de oameni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here