Israelul a anunţat duminică o scădere la 12 ani a vârstei minime de la care se poate primi a treia doză de vaccin împotriva COVID-19 pentru a lupta împotriva înmulţirii contaminărilor, legate de varianta Delta a coronavirusului, relatează AFP, citată de Agerpres.

„În prezent, extindem posibilitatea de a primi aşa-numitul booster, a treia doză de vaccin, la toată populaţia, cu condiţia să fi trecut cinci luni de la injectarea celei de-a doua doze”, a declarat directorul general din cadrul Ministerului Sănătăţii, Nachman Ash, într-o conferinţă de presă transmisă la televiziune.

„Al treilea vaccin este imediat deschis tuturor persoanelor de peste 12 ani”, a precizat pe Twitter ministrul Sănătăţii, Nitzan Horowitz. Subliniind eficacitatea dozei booster conform ultimelor studii, el a făcut apel la cetăţeni să se vaccineze.

Statul evreu a lansat la sfârşitul lunii iulie o campanie pentru a le permite persoanelor de cel puţin 60 de ani să se poată vaccina cu a treia doză de ser, în principal de la gigantul farmaceutic Pfizer/BioNTech.

De atunci, Israelul a scăzut progresiv vârsta minimă de acces, în ciuda apelului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru un moratoriu asupra acestei a treia doze de rapel, cu scopul de a lăsa mai multe vaccinuri ţărilor sărace, unde rata de vaccinare rămâne scăzută.

Premierul israelian Naftali Bennett a răspuns că administrarea acestor doze în Israel, ţară cu nouă milioane de locuitori, nu ar afecta stocurile mondiale şi ar permite testarea eficacităţii celei de-a treia doze.

Peste 5,4 milioane de persoane au primit două doze de vaccin în Israel, adică 58% din populaţie, iar peste 1,9 milioane, a treia doză.A

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here