Italia înregistrează un record absolut al cazurilor COVID: peste 126.000 în ultimele 24 de ore

Italia bate recordul de până acum al bilanţului pandemic, depăşind joi 126.000 de cazuri noi de COVID.

Autorităţile sanitare din Italia anunţă pentru ultimele 24 de ore 126.888 de cazuri noi de COVID, un record absolut al numărului de infectări din această țară.

Aproximativ 80.000 de cazuri noi au fost raportate marți, iar miercuri erau deja 98.020 de cazuri.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății citate de Agenția ANSA, joi au murit 156 de oameni, în timp ce miercuri erau 136 de decese.

Gradul de ocupare a paturilor de către pacienții COVID la terapie intensivă a crescut de la 10% pe 17 decembrie la 13% miercuri.

În acest context, Ministerul de Interne a făcut apel la poliție ca, de Revelion, să intensifice controalele în special în zonele centrale ale orașelor, unde sunt mai multe cluburi. Scopul este acela de a pune în aplicare regulile anti-COVID, în special obligativitatea măștii de protecție, chiar și în aer liber, și interzicerea adunărilor.

Papa își anulează vizita de Anul Nou din Piața Sfântul Petru

Papa Francisc și-a anulat tradiționala vizită de Anul Nou din Piața Sf. Petru, din cauza riscului de contaminare cu Covid-19 indus de acest tip de adunare, a anunțat joi Vaticanul, citat de AFP.
Suveranul Pontif este primit în mod normal de credincioși când vizitează ieslele pe 31 decembrie, după ce a prezidat vecernia de sfârșit de an și a cântat rugăciunea Te Deum.
Dar Vaticanul a indicat, în jurnalul său, că „evenimentul nu va avea loc, pentru a evita adunările și riscurile de contaminare cu Covid-19”.
Papa Francisc, în vârstă de 85 de ani, și-a ținut audiența generală săptămânală, ca de obicei, în sala uriașă Paul al VI-lea a Vaticanului, miercuri, purtând măști și respectând distanțarea socială.
Ca și în alte părți ale Europei, Italia – și, prin extensie, micul stat Vatican – se confruntă cu o creștere a cazurilor de coronavirus, cauzată de noua variantă Omicron.
Care sunt noile restricții în cazul competițiilor sportive
Autoritățile din Italia au decis noi restricţii ca urmare a celui mai recent val de infectări cu coronavirus, acestea urmând să intre în vigoare la 2 ianuarie.
Guvernul italian a anunțat că va reduce la 50% gradul de ocupare al stadioanelor ca urmare a confirmării a aproape 100.000 de noi cazuri zilnice de coronavirus.

Gradul de ocupare al arenelor este la momentul actual de 75 la sută, dar va fi coborât la 50 la sută, cu asigurarea distanţării între spectatori.

De asemenea, nu se va mai permite accesul suporterilor pe baza unui test negativ, ci numai cu dovada vaccinării cu schemă completă sau a trecerii prin boală.

De la începutul pandemiei de coronavirus, în martie 2020, Seria A nu a revenit la un grad de ocupare a stadioanelor de 100%.

Primele meciuri care ar urma să se joace în noile condiţii vor fi cele din 6 ianuarie 2022, din etapa a XX-a a campionatului, potrivit News.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here